Caravan Sinterklaas op schoolplein IKC De Wereld op Noord in Oud-Beijerland

488
FOTO PR

OUD-BEIJERLAND – De leerlingen van De Wereld op Noord (voorheen OBS De Zevensprong Noord) in Oud-Beijerland keken dinsdagmorgen 26 november vreemd op toen ze op school kwamen: er stond een caravan van Sinterklaas op het schoolplein. Ze konden niet naar binnen want de deur zat op slot, maar door de raampjes zagen ze dat er allemaal pakjes lagen! De Pieten waren ook nog IN de school geweest en het was goed te zien welke Pieten; alle stoelen en sommige tafels lagen ondersteboven en overal zaten zwarte vegen.

Sinterklaas wordt al een jaartje ouder en het zijn drukke tijden voor de Goedheiligman. Om onderweg af en toe eventjes uit te rusten, een kopje koffie te drinken met heerlijke pepernoten, en om daarna natuurlijk zijn tanden te poetsen, heeft hij een compleet ingerichte caravan op het schoolplein gezet. Inmiddels heeft Piet ook al zijn tentje gestald. Aan alles is gedacht en het ziet er reuze gezellig uit in de caravan; rode gordijntjes, sint-en-pieten-behang en de pannen staan al klaar op het fornuis om een lekker stamppotje te koken. Overdag zal Sinterklaas er niet zijn, maar hij heeft wel een sleutel aan de directeur van de school gegeven. Voor bijzondere momenten, bijvoorbeeld om in alle rust een boek te lezen of voor een gesprekje met de juf of meester mogen de leerlingen van de caravan gebruik maken.

Toch schrokken de kinderen zich vrijdag 29 november een hoedje. Zo zeker was het nog niet dat de Sint mocht blijven. Via de Politie was Autobedrijf Kooiman Oud-Beijerland ingeschakeld om de caravan weg te slepen van het schoolplein omdat deze locatie niet is aangewezen als camping. Na een goed gesprek met de directeur, hard protest van de kinderen en een bak koffie mag de Sint toch zijn rust pakken in de caravan tot en met 5 december.

Maar wat moeten al die pakjes toch in de caravan? Het zijn spannende tijden voor de leerlingen van De Wereld op Noord. Zij willen de sponsoren Bakkerij Boender, Caravanbedrijf Van der Hoek en Autobedrijf Kooiman Oud-Beijerland hartelijk bedanken dat mede door hun de Sint kan uitrusten op school.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.