Sportieve pilot als impuls voor beter en uitdagend zwemonderwijs

Redactie Hoeksch Nieuws
1 Min Read
Foto's: W.Vergeer
‘s-Gravendeel – De zwemvaardigheid van de basisschoolverlaters is afgenomen. Het onderhouden en versterken ervan is belangrijk als fysieke uitdaging en vooral voor de zwemveiligheid! 44% van de kinderen met een B-diploma slaagt er twee jaar later NIET in om alle onderdelen opnieuw te behalen.

Met ingang van dit schooljaar is een unieke samenwerking gestart  tussen cbs De Bouwsteen en zwembad De Wellen  in ‘s-Gravendeel. Eén keer per maand krijgen kinderen van groep 5 t/m 8 van De Bouwsteen een uitdagende en praktijkgerichte natte gymles. Voor deelname is een A-diploma vereist. Dìt behalen is het doel tijdens het  ‘reguliere’ schoolzwemmen in groep 4.
 
Deze samenwerking biedt de kans om resultaten te meten van de zwemvaardigheid binnen de bovenbouw van het basisonderwijs.Aan de hand van de resultaten van deze bijzondere pilot is het straks mogelijk een toegankelijk programma samen te stellen voor àlle scholen en zwembaden in de gemeente Hoeksche Waard! Misschien ook wel een idee als besteding van de zgn. Eneco gelden?
 
De kinderen reageren na drie lessen erg enthousiast. De afgelopen periode waren er geklede survival lessen.
 

Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.