Opvallen als bedrijf of winkel, hoe doe je dat?

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read

In elke regio in Nederland worden evenementen georganiseerd. Of het nou gaat om een kleinschalig muziekfestival, een foodtruck evenement of een markt met lokale producten, vaak bestaan er mogelijkheden voor lokale ondernemers om een standje te huren. Aanwezig zijn op dergelijke evenementen is een goede manier voor ondernemers om de zichtbaarheid van hun bedrijf te vergroten, en om hun producten of diensten aan te bieden.Gewoon doen dus, zo’n evenement. Maar hoe zorg je nou dat jouw bedrijf opvalt tussen al die andere standjes?

Locatie

Ten eerste is het belangrijk dat je stand zich bevindt op een gunstige locatie. Zorg ervoor dat je je tijdig aanmeldt. Vaak kan je een voorkeur aangeven voor een bepaalde plek op het terrein. Door er vroeg bij te zijn voorkom je dat je op een stil hoekje van het terrein komt te staan. Kies indien mogelijk een plek bij de ingang, of bij een eetgelegenheid. Bezoekers die aan het genieten zijn van een hapje en drankje hebben zo zicht op jouw producten, en komen geheid een kijkje nemen.

Flyers drukken

Een simpele manier om op te vallen op evenementen is door zelf flyers te ontwerpen. Er zijn tegenwoordig meerdere bedrijven die goedkoop flyers drukken. Behalve goedkope flyers kunnen deze bedrijven ook vaak banners, posters en visitekaartjes leveren.

Zie je het niet zitten om zelf flyers te maken? Geen nood, er zijn meer dan voldoende professionals die een mooi ontwerp kunnen maken voor jouw bedrijf. Zorg er wel voor dat het design van de flyers, posters en banners consistent is. Met een herkenbare stijl zorg je ervoor dat bezoekers meteen zien dan het om jouw bedrijf gaat. Door je stand te versieren met gepersonaliseerd drukwerk vergroot je de zichtbaarheid van jouw bedrijf, en val je beter op tussen andere stands.

Wees enthousiast

Als ondernemer heb je vast visitekaartjes in je tas zitten, maar belangrijker nog is dat je zelf het visitekaartje van je bedrijf bent! Denk vooral om je houding. Na een halve dag staan is het verleidelijk om met je smartphone in een stoel te ploffen, maar hier zul je geen klanten mee trekken. Zorg ervoor dat je een open houding hebt, glimlach naar de mensen en knoop een praatje aan. De meeste bezoekers van evenementen komen om rustig te shoppen, of om lekker rond te kijken. Ontvang ze met een lach en laat zien wat je verkoopt. Mensen zullen eerder tot aanschaf overgaan als ze te maken hebben met een blije verkoper die enthousiast vertelt over zijn producten.

Trek dus bij het volgende evenement je mooie kleren aan, laat die flyers drukken en neem een goed humeur mee. Je zult zien dat je gezien wordt. 


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.