Winterbios Tiengemeten ook in 2020

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

Tiengemeten – De eerste filmavonden op Tiengemeten in november en begin december waren binnen een week uitverkocht. Reden genoeg om door te gaan met de winterbios op zaterdagavond in Herberg Tiengemeten. Voorafgaand aan de film is er een speciaal dinerbuffet met gerechten uit het land waar de film zich afspeelt.

Zaterdag 8 februari vertoont de herberg ‘Capharnaüm’.

In de Libanese rechtbank staat Zain, een 12-jarige jongen. Rechter: “Waarom klaag je je ouders aan?” Zain: “Omdat ze me op de wereld hebben gezet.” De film van regisseur Nadine Labaki is een liefdevol gefilmde aanklacht tegen een maatschappij die niet in staat is kinderen een goed leven te bezorgen en niets doet om de meest machteloze burgers op te vangen. Voorafgaand aan de film is er een Libanees dinerbuffet.

Zaterdag 7 maart staat ‘A Private War’ op het programma.

Deze film is een hommage aan oorlogscorrespondente Marie Colvin die over onmatig veel lef en empathie beschikte. De journaliste van The Sunday Times bleef niet netjes achter de linies, maar drong door tot de kern van gewapende conflicten. Ze stond op slagvelden in o.a. Oost-Timor, Tsjetsjenië, Libië en Sierra Leone. Daar bracht ze oorlogsmisdaden en persoonlijk leed aan het licht, interviewde ze rebellenleiders en dictators. Zonder effectbejag brengt ‘A Private War’ de hoogspanning in moderne oorlogen waarin Colvin moest werken indrukwekkend dichtbij. Het eten deze avond is Indisch.

Kaarten voor de filmavonden zijn te bestellen op www.herbergtiengemeten.nl/cultuur (onder de kop Cultuur). De entree is € 26,- voor de filmvoorstelling en het dinerbuffet met koffie of thee na. Voor wie de wandeling op Tiengemeten te lang is, is er taxivervoer a €2,50 p.p. (Per avond zijn er maximaal 50 plaatsen)


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.