Zure nederlaag voor Ventura Sport op bezoek bij ACKC

STRIJEN – Ook in de 1e competitiewedstrijd van 2020 is het de korfballers van Ventura Sport niet gelukt van de hatelijke 0 op de ranglijst af te komen. Op bezoek bij Ackc in Giessen ging Ventura nipt onderuit, 13-12.

In de eerste competitieronde van 2020 moest Ventura op bezoek bij subtopper ACKC. De Strijense ploeg was vastberaden om de eerste punten van de zaalcompetitie te gaan pakken. De start van de wedstrijd was prima. Vooral het verdedigende plan werd prima uitgevoerd en dat zorgde ervoor dat Ventura de hele 1e helft de bovenliggende partij was. Het enige dat de Strijenaren zich konden verwijten is dat er te veel 100% kansen gemist werden, waardoor bij het rustsignaal de stand toch in evenwicht was: 6-6.

Direct na rust had Ventura even moeite om de draad weer op te pakken en ACKC profiteerde direct door het initiatief over te nemen en voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong te komen. Ventura was echter op tijd bij de les om het gat niet groter dan 2 doelpunten verschil te laten worden en wist in de loop van de 2e helft weer naast de thuisploeg te komen. In de slotminuten bij een 12-12 stand kon de wedstrijd nog 2 kanten op vallen en helaas voor Ventura viel het kwartje de verkeerde kant op, ACKC scoorde 13-12 en in de laatste aanval van de wedstrijd lukte het niet om de (verdiende) gelijkmaker te forceren. Een vrije bal in de ‘dying seconds’ eindigde op de voorkant van de korf.

Doelpuntenmakers Ventura Sport: Siebe Buitendijk 4x, Lotte Buitendijk 2x, Marlijn Schaap 2x, Arnold in ’t Veld 1x, Lennert Leunis 1x, Sanne Buitendijk 1x, Ylse Batenburg 1x.

8. Gemini 5-0

Aanstaande zaterdag speelt Ventura Sport thuis tegen titelfavoriet Dvs ’69 uit Hendrik-Ido-Papendordt. Aanvang om 16:15 uur in de Apollohal.