Kinderworkshops ‘Aan de slag met afval’ in Oud-Beijerland

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

OUD-BEIJERLAND – Op woensdagmiddag 5 februari zijn basisschoolkinderen van harte welkom in het gemeentehuis in Oud-Beijerland voor een creatieve workshop met afval. Er zijn  2 workshops waar de kinderen afval omtoveren tot kunstwerk. Zo krijgt afval een nieuwe rol en waarde!

Workshop 1: Samenwerken aan Kunst ‘Het Afvalmonster’

Van 13.30 tot 15.00 uur

Let op daar komt het afvalmonster! Het komt als een wervelwind voorbij en verzamelt al het rondzwervende afval. Het monster houdt er van! Het monster groeit er van! Is het eigenlijk een eng en gevaarlijk monster of helpt het ons juist? Tijdens deze workshop werken de kinderen samen aan een kunstwerk van  restmateriaal. Door te knippen, te lijmen en te smelten ontstaat er een levensgroot monster!

Workshop 2: Echt Zelfgemaakt ‘Knutselen met afval!’

Van 15.00 tot 16.30 uur

Tijdens deze workshop maken de kinderen hun eigen kunstwerk van afval. Doosjes, plastic flesjes, doppen, toiletrolletjes, papier, karton, hout, wol en textiel  worden gebruikt om naar eigen fantasie iets te bouwen. Bijvoorbeeld een gebouw, een (fantasie) beest of een verzonnen kunstwerk. Alles kan!

Meer informatie en aanmelden

De workshops worden gegeven door kunstenaar Dennis Happé, Ginny Bekker en Sandra Lievaart van Echt Zelfgemaakt. Gemeente Hoeksche Waard organiseert deze workshops in De Week van de Circulaire Economie. Deelnemen is gratis. Meld je wel aan via het e-mailadres [email protected]. Per workshop is er plaats voor 20 kinderen. Neem je zelf ook wat afval mee? Bijvoorbeeld: doppen, bakjes van plastic, kartonnenverpakkingen, plastic folie, oude kleding of restjes wol. En draag kleding die vies mag worden!


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.