Koninklijke Onderscheidingen voor brandweervrijwilligers Rob Meijerink, Jan Gerding , Jan van Gemert en Patrick van Leeuwen

Redactie Hoeksch Nieuws
1 Min Read
Foto's Gemeente HW

Vrijdag 7 februari kregen in totaal 4 vrijwilligers van de brandweer een koninklijke onderscheiding. Ze zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau vanwege hun inspanningen in de afgelopen jaren. Het opspelden van de bijbehorende versierselen door burgemeester Jan Pieter Lokker gebeurde in de kazernes van Strijen en Zuid-Beijerland In Zuid-Beijerland ontving Patrick van Leeuwen de onderscheiding voor 25 jaar werk als brandweervrijwilliger. Daarna volgden Rob Meijerink (32 jaar vrijwilliger), Jan Gerding (26 jaar vrijwilliger) en Jan van Gemert (21 jaar vrijwilliger) op de post in Strijen. Van harte gefeliciteerd!

Dag en nacht paraat om bij branden, ongevallen en calamiteiten uit te rukken. Een belangeloze inzet, naast een vaste baan. En ook nog eens tijd spenderen aan opleidingen en trainingen, voor onze veiligheid. Brandweervrijwilligers zijn onmisbaar! Hun training en opleiding is gelijk aan die van de beroepsbrandweer. Het enige verschil is dat een vrijwilliger geen dagtaak heeft aan het brandweerwerk. Het vereist dus betrokkenheid bij de samenleving om naast een dagelijkse baan, het werk bij de vrijwillige brandweer te kunnen uitvoeren.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.