Heinenoord geeft voorsprong wederom uit handen

7 Min Read

Honselersdijk – Al voor de zesde of zevende keer gaven de mannen van coach Joop Hiele  in de laatste minuut de voorsprong uit handen en ook deze keer wederom tegen Honselersdijk. T.o.z. van vorige week was het elftal op EEN positie gewijzigd, Noel Goossens stond op de plaats van Neall Mouthaan.

In de tweede minuut kwam een EEN-TWEETJE tussen Kevin Bogaards en Tom van Veen tot vlakbij Dillan Heijnen, maar de sluitpost kon op tijd ingrijpen. Het antwoord kwam van de bezoekers waarbij Davy Kaptein meteen Noel Goossens aan het werk zette in combinatie met Sander de Heus, echter door de Honselersdijkse verdediging op tijd werd ingegrepen.
Vervolgens bereikte een voorzet op maat van Larbi El Harouchi de op snelheid liggende Sander de Heus, die meteen werd ingesloten door 3 man en dat was te veel van het goede. In de 11e minuut probeerde Larbi El Harouchi het van afstand en zag zijn pegel maar net langs de verkeerde kant van de paal verdwijnen. Ook de pass van Sander de Heus op Remco Buist, die meteen uithaalde was een prooi voor Quinten v.d. Helm de nog maar 17 jarige keeper van de thuisploeg.

In de 19e minuut was Tom van Veen het zat en begon zijn solotoer, ging behendig langs diverse tegenstanders om vervolgens verwoestend uit te halen en tot grote opluchting van alles en iedereen van Heinenoord op de paal schoot en de poging van Youri Riepe in de rebound te scoren, door Leon Steketee zag weg gewerkt. Nadat Larbi El Harouchi op aangeven van Noel Goossens alleen op doelman Quinten v.d.Helm af ging en hij fraai redding bracht probeerde Remco Buist het uit de draai, maar ook deze poging mislukte. Ook bij de voorzet van Ramon Salas op Remco Buist was het de sluitpost die de bal net voor hem weg kaapte. Na een uitstekende ingreep van Ramon Salas, om vervolgens Remco Buist aan het werk te zetten werd diens eerste poging gered, zij het niet klemvast en scoorde hij alsnog uit de rebound met een heel simpel balletje maar wel 0 – 1 op het scorebord in de 27e minuut.
De Westlanders deden er een schepje bovenop via een gevaarlijke vrije trap van Youri Riepe, echter Davy Kaptein stond op de juiste plaats dit gevaar met een kopbal op te lossen. En toen kwam er in de 38e minuut een geweldig moment voor Noel Goossens. De door blessures geplaagde spits, die in de voorbereiding en de bekerwedstrijden volop scoorde, stond in deze competitie nog droog. En nu kwam eindelijk zijn verlossende doelpunt, dat terecht door staf en gehele elftal uitbundig werd gevierd. 0 – 2, wat tevens de ruststand betekende.

De ervaring met de ploeg van trainer Andre Lourens heeft ons geleerd,dat zij blijven knokken voor het beste resultaat. En toch was het na een paar minuten in het tweede bedrijf, dat Tom van Veen de 1 – 2 op het scorebord bracht. Een tegenvaller zo vroeg in de tweede helft, wat in de 57e minuut weer werd recht getrokken.

Een vrije trap van Larbi El Harouchi kwam voor de voeten van de bij de tweede paal opgestelde Davy Kaptein, die de verbouwereerde Quinten v.d. Helm het nakijken gaf en dat betekende 1 – 3. Meteen was het Tom van Veen, die weer probeerde met een lange rush iedereen te verrassen, echter dit keer ging zijn schot ver over. Een prima ingreep van Arto Dielhof op de doorgebroken Angelo Zwirs voorkwam erger. De thuisploeg werd sterker en aangemoedigd door het fanatieke publiek had zijn uitwerking op de Noord. Met nog 10 minuten te gaan werd bij de thuisploeg op aandringen van de supporters Pawel Rubin ingebracht. En hij gaf meteen zijn visitekaartje af. Balverlies bij de middellijn gaf hem de gelegenheid op links door te gaan zonder door iemand te worden lastig gevallen, om vervolgens bij de zestien uit te halen en Dillan Heijnen het nakijken te geven door de bal in de verre hoek te plaatsen. 2 – 3.

Het zal toch niet gebeuren dat hetzelfde scenario zich zou voltrekken als bij de thuiswedstrijd ?? De mannen van Joop Hiele voelden het aankomen en gingen wat tijd lopen rekken. Scheidsrechter Roelof Luinge, die kort hiervoor even moest worden opgelapt door onze verzorger Frank van Waardhuizen, wees naar zijn horloge dat de tijd zou worden bij getrokken.

De klok was de 90 minuten al gepasseerd toen Honselersdijk nog een vrije trap kreeg te nemen. En we weten onderhand wel, Westlanders zijn net als onze Oosterburen, ze blijven gaan en je hebt pas gewonnen als ze in de bus zitten of in dit geval de kleedkamer. De vrije trap van Brian Valstar kwam in de zestien waar zich een kluwen van spelers had verzameld en Dillan Heijnen niets deed zodat de bal zonder dat hij het wist via de voet van de boomlange invaller Ruben de Groot in het doel verdween. 3 – 3. Dus toch hetzelfde als in Heinenoord. Dat betekent dat de Noord 6 punten heeft ingeleverd bij de nummer laatst VELO en 4 punten bij de voorlaatste Honselersdijk. Het zij zo.

A.s. zaterdag volgt de bekerwedstrijd tegen Brielle. Aanvang 14.30 uur.