Vanavond wordt de nieuwe burgemeester van de Hoeksche Waard bekend

Redactie Hoeksch Nieuws
1 Min Read
Jan Pieter Lokker is sinds 23 december 2019 de 3e waarnemend burgemeester van de Hoeksche Waard

HOEKSCHE WAARD – Tijdens de openbare raadsvergadering van vanavond dinsdag 18 februari  beslist de gemeenteraad wie hij aanbeveelt aan de minister als de definitieve  nieuwe burgemeester van de gemeente Hoeksche Waard. Deze aanbeveling gaat vergezeld met een advies van de commissaris van de Koning. Sinds de start van de nieuwe gemeente Hoeksche Waard waren er maar liefst 3 tijdelijke burgemeesters in 1 jaar.

Procedureel beslist de raad in het besloten gedeelte van de vergadering wie hij als eerste en als tweede kandidaat aanbeveelt. Daarna, wederom procedureel, maakt de gemeenteraad in de openbare vergadering, aansluitend op het besloten gedeelte, alleen de nummer 1 van de aanbeveling bekend.

De aanbevolen kandidaat wordt vervolgens ter benoeming voorgedragen aan de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. De Kroon (het kabinet vanwege de gemeentegrootte) neemt na enige tijd een beslissing over de voorgedragen kandidaat, waaraan met een persbericht bekendheid wordt gegeven. De planning is vervolgens om op 31 maart 2020 de nieuwe Kroonbenoemde burgemeester te installeren.

 


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.