Koninklijke onderscheiding voor brandweervrijwilligers brandweer ‘s-Gravendeel

474
Foto's Gemeente Hoeksche Waard

Vrijdag 21 februari kregen 6 vrijwilligers van de brandweer in ’s-Gravendeel een koninklijke onderscheiding. Ze werden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau vanwege hun inspanningen in de afgelopen 20 jaar of meer. Het opspelden van de bijbehorende versierselen door locoburgemeester Piet van Leenen gebeurde in partycentrum Concordia in ’s-Gravendeel.

Dag en nacht paraat om bij branden, ongevallen en calamiteiten uit te rukken. Een belangeloze inzet, naast een vaste baan. En ook nog eens tijd spenderen aan opleidingen en trainingen, voor onze veiligheid. Brandweervrijwilligers zijn onmisbaar!

Hun training en opleiding is gelijk aan die van de beroepsbrandweer. Het enige verschil is dat een vrijwilliger geen dagtaak heeft aan het brandweerwerk. Het vereist dus betrokkenheid
bij de samenleving om naast een dagelijkse baan, het werk bij de vrijwillige brandweer te kunnen uitvoeren.

De 6 vrijwilligers van de post in ‘s-Gravendeel die vrijdagavond om 20.00 uur de versierselen mochten ontvangen, zijn Hans Molenaar (35 jaar vrijwilliger), Coen Kuiper (34 jaar vrijwilliger), Johan Dorsman (32 jaar vrijwilliger), René Korbijn (31 jaar vrijwilliger), Martin de Zeeuw (29 jaar vrijwilliger) en Wilmer de Zeeuw (27 jaar vrijwilliger).

 


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.