SHO speelt gelijk bij Voorschoten 97

6 Min Read

VOORSCHOTEN – Na de carnavalsbreak werd de competitie weer hervat met voor SHO de uitwedstrijd tegen Voorschoten’97. De thuiswedstrijd tegen de fusieclub werd op 28 september door SHO nipt met 2-1 gewonnen door doelpunten van Tim de Pender op het randje van de reguliere speeltijd waarna diep in blessuretijd Kevin Angel Queijo, na een staaltje ultieme balbeheersing, voor de winnende tekende.

Bijna zeven jaar geleden, 6 april 2013, speelde SHO voor het laatst op sportpark Adegeest en ook toen eenzelfde scoreverloop. Nadat de gastheren probleemloos hun vroeg verkregen voorsprong over de streep leken te trekken zat destijds ook het venijn in de staart. Twee doelpunten van Fredson Lucas, de eerste uit een strafschop en de tweede uit een vrije trap van net buiten de zestien (ook al in blessuretijd), zorgden toen voor de verrassende winst voor SHO, daarmee mogelijke degradatie afwendend.

Trainer Sander Fakkel kon eindelijk weer over een fitte selectie beschikken. Aanvoerder Dennis Groosjohan kon na de ingreep aan zijn knie -bijna drie maanden geleden- weer zijn vertrouwde positie innemen. En ook de al weken sukkelende Giovanni Breevaart was voldoende hersteld om op de bank plaats te nemen.

De openingsfase tussen de twee middenmoters ging vrijwel gelijk op. De eerste hoekschop was voor SHO maar die leverde niks op en een prima voorzet van Kevin Angel werd door Mitch Fransen overgekopt. Aan de andere kant van het veld werd mogelijk gevaar van Voorschoten door buitenspel een paar maal ingedamd. Halverwege de eerste helft faalde de buitenspelval en moest doelman Konings ingrijpen waarbij hij licht geblesseerd raakte. Na verzorging kon de sluitpost weer verder waarna even later Kevin Angel een perfecte voorzet losliet op Mitch Fransen die doelman Van der Niet het nakijken gaf: 0-1 en dat was een klein feestje waard want na bijna vier en een halve wedstrijd (386 minuten) droogte eindelijk weer een competitiedoelpunt voor SHO. Het laatste doelpunt werd 14 december vorig jaar gemaakt door Jasper Huisman in de 87e minuut in de met 4-0 gewonnen thuiswedstrijd tegen Honselersdijk.

Het bleef een open wedstrijd echter zonder veel grote kansen. De beste was nog voor SHO, kort voor de rust kon Van der Niet slechts ten koste van een hoekschop redden op een schot van Jasper Huisman waarna Esra Pieters de door Kevin Angel genomen corner overkopte.

Na de pauze kwam aan SHO kant Giovanni Breevaart de geblesseerd geraakte Bob Bison aflossen. SHO nam direct het heft in handen en verzuimde om meteen al de voorsprong uit te bouwen. Na een vrije trap van Jasper Huisman leek de bal met de arm te worden gekeerd door een van de verdedigers maar scheidsrechter Berben wuifde de Beijerlandse roep om een strafschop weg.

Voorschoten werd wat teruggedrongen wat hen wel countermogelijkheden opleverde. Met dank aan de buitenspelregel ging het lang goed, maar toch tweemaal ging het behoorlijk mis. Met gevaar voor lijf en leden loste doelman Peter Konings de linke situaties op. Langzaam zakte het overwicht van SHO weg en met nog een half uur te gaan kwam Rick Bokhoven Esra Pieters aflossen. Bokhoven raakte in het slot van de thuiswedstrijd tegen Voorschoten na een botsing met doelman Van der Niet zwaar geblesseerd en miste vervolgens tien competitiewedstrijden.

Nadat Voorschoten al een paar keer dreigend was geweest kregen zij op driekwart van het duel loon naar werken. Een vrije trap van Jim van der Krogt werd door de vrijlopende Melle Rekvelt knap binnengekopt: 1-1.  Van weerskanten werden de mouwen opgestroopt om de winst binnen te halen waarbij de coulant maar goed leidende scheidsrechter de manschappen een paar keer nadrukkelijk moest toespreken om de boel in het juiste spoor te houden.

In de slotfase kwam Gerrit Fix Jasper Huisman aflossen waardoor Kevin Angel weer voor aanvallende impulsen kon zorgen. SHO kreeg nog een aantal corners die ook nu niet veel opleverden. Nog wel werd Robin Winkels in stelling gebracht maar Van der Niet kon ingrijpen. In blessuretijd leek SHO wederom toe te slaan. Rick Bokhoven werd gelanceerd, ontweek buitenspel maar werd hardhandig gevloerd door Sem Simonis. De verdediger kon met rood inrukken maar hoogstwaarschijnlijk heeft hij met zijn actie een punt voor zijn ploeg veiliggesteld. Na zeven nederlagen is het 1-1 gelijkspel goed voor het eerste punt door SHO veroverd op vreemde bodem in dit seizoen.

Opstelling SHO:
Peter Konings; Andrew van Tiggelen, Dennis Groosjohan, Danny Kerpel, Bob Bison,Kevin Angel; Robin Winkels, Ingmar van Bruggen; Jasper Huisman, Mitch Fransen, Esra Pieters.
Doelpunten:
23’ 0-1 Mitch Fransen
70’ 1-1 Melle Rekvelt
Wissels:
46’ Giovanni Breevaart voor Bob Bison
61’ Rick Bokhoven voor Esra Pieters
72’ Rowdy Rijsdijk voor Tommy Reedijk
79’ Gerrit Fix voor Jasper Huisman
Kaarten:
Scheidsrechter Stijn Berben uit Breda had geel voor Bas Beijersbergen en rood voor Sem Simonis (90e min.) van Voorschoten’97.

14-03-2020 SHO – SV Poortugaal
Zaterdag komt de koploper en aanstaande kampioen SV Poortugaal op bezoek bij SHO. In de uitwedstrijd ging SHO, na een goede eerste helft, met 3-1 onderuit. Vorig seizoen wist Poortugaal met 2-1 te winnen op de Kikkershoek.