Dierenvriend als maatje, ook in deze tijden kunnen we helpen

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Foto de Dierenstee

Numansdorp – Dierenopvangcentrum De Dierenstee is enige tijd geleden gestart met het project ‘Dierenvriend als Maatje’. Met dit project worden mensen ondersteund die de zorg van hun huisdier (tijdelijk) niet meer geheel zelf aankunnen. Zij worden gekoppeld aan een vrijwilliger die voor hen bijvoorbeeld de hond uitlaat of het schoonmaken van de kattenbak verzorgt.

Als gevolg van het corona virus kunnen of mogen veel mensen momenteel hun huis niet uit. Ook in deze periode kan ‘Dierenvriend als Maatje’ uitkomst bieden. Het dierenopvangcentrum zelf is nu alleen op afspraak geopend en dat heeft als gevolg dat veel vrijwilligers die normaal in de opvang werkzaam zijn, nu niet langs mogen of kunnen komen. Zij willen echter wel graag de helpende hand bieden en kunnen in deze periode ondersteuning bieden aan hen die dat nodig hebben. Is er tijdelijk toch meer zorg nodig dan de vrijwilliger kan bieden, dan kan het dier uiteraard worden opgevangen in het pension van De Dierenstee.

Wie iemand kent die momenteel hulp nodig heeft bij de verzorging van zijn of haar huisdier of zelf aan huis gekluisterd is, kan contact opnemen met de coördinator van het project, Suzanne van der Hout. Zij is te bereiken via telefoonnummer 0186 – 655 150 of email [email protected]


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.