Expositie 40 /45 Museum het Land van Strijen deels online en in de etalage te bewonderen

192

STRIJEN – Vrijdag 1 mei zou Museum het Land van Strijen de expositie 40/45  openen. Maar ook deze gaat nog niet door omdat we het museum aan de Kerkstraat in Strijen nog niet kunnen openen.

Maar het museum wil toch iets laten zien van het geweld dat in Strijen plaats gevonden heeft. 14 mei is het 80 jaar geleden dat we getroffen zijn door een bombardement die een groot deel van de Kerkstraat en de havenstraat in Strijen-sas in puin veranderde. Dit bombardement was een uitloper van het bombardement van Rotterdam.

Op de plaatsen waar de huizen in puin veranderde en ook bewoners dodelijk getroffen zijn hebben we foto’s met opschrift in de etalages van de winkels gehangen. Als de situatie veranderd en het museum weer open mag voor eind juni dan zullen we als nog de complete exposite tentoon stellen. Ook hangen bij het medisch centrum in Strijen 2 platen met daar op de puinhoop die overgebleven is van de molen die aan de Molenstraat gestaan heeft. Deze is opgeblazen in februari 1945.

Klik op onderstaande afbeeldingen voor groot formaat


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.