Weekmarkten Oud-Beijerland en Puttershoek heropend

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Wethouder Paul Boogaard (rechts) in gesprek met marktkoopman Toine van Den Bosch

HOEKSCHE WAARD – Na een sluiting van 7 weken kunnen de marktkooplui op de weekmarkten in Oud-Beijerland en Puttershoek eindelijk hun kraam weer openen. Door de gezondheidsmaatregelen om het coronavirus te bestrijden zaten de ondernemers noodgedwongen thuis. De heropening was voor Paul Boogaard, wethouder Economische Zaken van gemeente Hoeksche Waard, reden om woensdag een bezoek te brengen aan de markt in het Spuidorp.

Hij sprak daar onder anderen met Toine van den Bosch, al 15 jaar een vertrouwd gezicht achter de kraam met kousen en beenmode. Hij is tevens voorzitter van Stichting “Markt Oud-Beijerland” die de belangen van de marktondernemers behartigt. Boogaard en Van Den Bosch zijn blij dat de markt weer open is en dat de kraamhouders hun verantwoordelijkheid nemen door de nodige maatregelen te treffen. Van den Bosch: “De markt is nu anders ingericht dan we gewend zijn. Er zijn looproutes aangebracht en bij de kramen zijn ook allerlei aanpassingen gedaan om de 1,5 meter afstand te waarborgen.

Het is voor ons als ondernemers ontzettend belangrijk om na zo’n lange tijd weer aan de slag te kunnen om weer inkomen te genereren.” Wethouder Boogaard is net zo blij dat de markt weer open is: “Het is niet alleen belangrijk voor de marktkooplui, alle winkels profiteren hier ook van. Het zorgt voor levendigheid in het dorp.” Wel benadrukt hij dat het belangrijk is dat bezoekers aan de markten zich houden aan de regels die door het RIVM zijn opgesteld: “Dat betekent dus dat je je aan de 1,5 afstand moet houden en dat mensen de voorgeschreven looproutes volgen. Als we hierin gezamenlijk onze verantwoordelijkheid nemen, kunnen we het echt tot een succes maken.”

Hieronder enkele foto’s gemaakt door Jacob Haan


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.