Inwoners uit Oud-Beijerland verrast met 10.000 euro van BankGiro Loterij

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Leontine Borsato vanuit het Scheepvaartmuseum- Fotocredits: Jurgen Jacob Lodder. 

Oud-Beijerland  – Een droom is werkelijkheid geworden voor Non en Ronald uit Oud-Beijerland. Zij hebben in de trekking van de BankGiro Loterij een bedrag van 10.000 euro gewonnen. Non en Ronald werden verrast met een videogesprek vanuit het Scheepvaartmuseum, een van de culturele partners van de BankGiro Loterij.  

 
Ambassadeurs  BankGiro Loterij blijven even thuis  
Gewoonlijk reikt een ambassadeur van de BankGiro Loterij de 10.000 euro cheque live aan de winnaar uit bij een van de culture partners die de loterij ondersteunt. Die feestelijke uitreikingen slaat de loterij voorlopig over vanwege de voorschriften rond het coronavirus. Winnaars worden nu telefonisch of per brief op de hoogte gesteld van het goede nieuws.  
 
Non en Ronald zijn blij verrast: “We zijn heel blij! Onze zaak is al twee maanden gesloten door het coronavirus dus dit kunnen we heel goed gebruiken!”
 
Deelnemers én cultuur winnen bij BankGiro Loterij 
De BankGiro Loterij maakt iedere dag de winnaar van een prijs bekend. Alle dagen gaat er 10.000 euro uit, elke week 100.000 euro en iedere maand wint een deelnemer van de loterij maar liefst 1 miljoen euro. De BankGiro Loterij is de cultuurloterij van Nederland: niet alleen deelnemers winnen, ook tal van culturele organisaties zoals musea, molens en monumenten. Met minimaal 40 procent van ieder lot dragen 700.000 BankGiro Loterij-deelnemers maandelijks bij aan cultuur in Nederland. Hierdoor kon de Loterij in 2020 een recordbedrag van 84,3 miljoen euro verdelen onder 77 culturele organisaties. 


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.