Subsidieregeling voor waterinitiatieven, Burgers met waterinitiatieven kunnen vanaf 6 juli subsidie aanvragen

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Foto WSHD

Wateroverlast is een groeiend probleem in het stedelijk gebied, ook in het beheergebied van Hollandse Delta. Het is een van de gevolgen van de klimaatveranderingen. De overheid kan deze gevolgen niet allemaal alleen verhelpen, daar kan iedereen wat aan doen. Burgers met waterinitiatieven kunnen vanaf 6 juli subsidie aanvragen.

Johan van Driel, heemraad Water & Klimaat: “Het waterschap bereidt zich voor op een klimaat met extremer weer. Zoals hoosbuien, hogere temperaturen en langere periode van droogte. We treffen hiervoor maatregelen zoals het creëren van extra waterberging en langer vasthouden van water in een gebied. Ook u kunt u zich voorbereiden op een veranderend klimaat. Bijvoorbeeld door de tuin watervriendelijk te maken of met een groen dak. Of simpelweg tegels er uit te halen. Met deze subsidie kan iedereen in het werkgebied van het waterschap bijdragen aan het veranderend klimaat, voor nu en voor onze kinderen.”

Samen kunnen we er voor zorgen dat wijken klimaatbestendiger worden. Meer groen en minder tegels, waterbergende  groene daken en regenwateropvang maken uw omgeving een betere ‘spons’ voor een plotseling teveel aan water. Met de Stimuleringsregeling Ruimtelijke Adaptatie hebben burgers de gelegenheid subsidie aan te vragen voor waterinitiatieven. In tegenstelling tot eerdere fases van deze regeling, is de subsidie alleen voor burgers bedoeld.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.