Musical de diamantroof op de Parel groot succes!!

243

Strijen – Met diverse aanpassingen heeft groep 8 van De Parel toch nog de musical op kunnen voeren. Maandagochtend voor broers en zussen, maandagavond en dinsdagavond voor de ouders van de leerlingen. Andere groepen van de school waren al eerder aan de beurt! De kinderen speelden de sterren van de hemel. Nu woensdag nog een afscheidsfeest en dan zit het er echt op!  Een jaar om nooit meer te vergeten.

Wat een groep 8….bijzonder gewoon – gewoon bijzonder !! Trots op deze talenten!! aldus meester Bert

Inhoud van de musical.

De familie Weiland heeft een oud museum gekocht voor maar €1,-. Maar al snel blijkt dit buitenkansje een enorme miskoop. Het museum is een bouwval en de collectie bestaat uit enkel oude troep! 

De doorgewinterde familie Weiland gaat desondanks aan de slag met het opknappen van het museum én verzint van alles om de oude spullen weg te kunnen zetten als waardevolle museumobjecten. Ze missen alleen nog een topstuk.

Dan helpt het toeval een handje: ze vinden tussen alle troep een kostbaar doosje waar een diamant in zit. Het blijkt een verloren gewaande geluksdiamant te zijn. De vondst is groot nieuws! Iedereen wil de diamant komen bekijken: de pers stroomt toe, modehuis Happy Diamonds heeft interesse en zelfs autocoureurs Max Verstapel en Sebastiaan Ventiel komen een kijkje nemen. 

Helaas trekt de diamant ook andere bezoekers: inbrekersbende De Brede Jongens en de zojuist vrijgekomen internationale diamantdieven George en Julia Getaway! Ai! Ondanks het overhaast ingehuurde beveiligingsbedrijf C.O.P.S. blijkt de beveiliging van het museum zo lek als een mandje. De diamant is simpelweg niet veilig en niemand lijkt te vertrouwen. Want wat als…? Wat als DE DIEF toeslaat?!!

Foto’s Bert Priem


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.