Minecraft workshop kastelen in de bibliotheek van Mijnsheerenland

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

Mijnsheerenland Het computerspel Minecraft is ongekend populair bij kinderen. Met Minecraft kun je naar hartenlust bouwen en met deze workshop in de Bibliotheek Mijnsheerenland leer je ook nog iets over de kastelen in de Middeleeuwen! Heb je altijd al een kasteelheer of jonkvrouw willen zijn? Grijp nu je kans met deze leuke Minecraft workshop en bouw je eigen kasteel!

In een Middeleeuws kasteel woonden een heleboel mensen: de kasteelheer, zijn familie, soldaten, dienstmeisjes, bedienden en stalknechten. En voor al deze mensen moet er natuurlijk ruimte zijn in het kasteel! Een Middeleeuws kasteel is daarom opgebouwd uit verschillende onderdelen met allemaal een eigen functie. Aan de hand van onder anderen Slot Loevestein leer je alles over de opbouw en bouwwijzen van Middeleeuwse kastelen. Vervolgens bouw je zelf een écht Middeleeuws kasteel.

Meedoen?

Ben je tussen de 9 en 14 jaar, heb je ervaring met Minecraft en lijkt jou dit een uitdaging? Meld je dan aan voor dit bouwavontuur op donderdag 20 augustus in de Bibliotheek Mijnsheerenland. Dit doe je via de agenda op www.debhw.nl. Kosten zijn € 10,00 of € 5,00 met je biebpas.

Wij zorgen voor iPads en jij voor een goed humeur! Het begint om 10:00 uur en eindigt om 12.30 uur. Bij voldoende belangstelling is er ‘s middags nog een workshop.

Let op: vooraf aanmelden is verplicht i.v.m. het coronaprotocol. Let op: we hanteren het coronaprotocol (1.5 m afstand, geen ouders mee naar binnen, handen wassen).


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren