Aantal nieuwe coronabesmettingen in de Hoeksche Waard met 13 gestegen

2359
Coronaupdate hw

In de gemeente Hoeksche Waard zijn tussen 22 juli en 4 augustus in totaal 13 nieuwe besmettingen met het coronavirus bekend bij het RIVM. Deze tweewekelijkse stijging is zorgelijk. De afgelopen week waren er 5 besmettingen en de week ervoor 8. Er zijn tussen 22 juli en dinsdag 4 augustus geen personen opgenomen in het ziekenhuis of overleden aan de gevolgen van het Coronavirus. 

Totaal cijfers Hoeksche Waard sinds uitbraak Coronavirus tot en met 4 augustus.

  • Het aantal personen wat opgenomen is geweest in het ziekenhuis uit de Hoeksche Waard staat nu op 77 personen.  
  • Het aantal positief geteste personen in de Hoeksche Waard  staat op 330 . 
  • Er zijn tot nu toe 21 personen overleden in de Hoeksche Waard aan de gevolgen van het Coronavirus

Update 29 juli t/m 4 augustus 2020

Afgelopen week zijn er 2.588 nieuwe personen gemeld die positief getest zijn op COVID-19. Dat zijn er 1.259 meer dan het aantal meldingen van vorige week. Er zijn in de afgelopen week 44 patiënten gemeld die voor COVID-19 in het ziekenhuis zijn opgenomen (geweest). Dat zijn er 21 meer dan vorige week.

Er zijn 6 laboratorium-bevestigde COVID-19  patiënten als overleden gemeld, 3 minder dan in de week er voor.

Het aantal nieuwe personen met een positieve COVID-19 uitslag is in vergelijking met de week daarvoor bijna verdubbeld. Ongeveer 10.000 minder mensen hebben zich in de afgelopen week laten testen in de GGD Gemeentelijke Gezondheidsdienst  teststraten in vergelijking met de week daarvoor. Het percentage positieve testen op landelijk niveau is deze week gestegen van 1,1% in de week van 20 juli naar 2,3% in de week van 27 juli. Het reproductiegetal ligt net als vorige week boven de 1.  Zie het nieuwsbericht Aantal mensen met vastgestelde COVID-19 besmetting bijna verdubbeld   

De in de afgelopen week gemelde patiënten zijn niet allemaal in de afgelopen week positief getest, in het ziekenhuis opgenomen of overleden. Sommige patiënten worden later gemeld. Daarom worden de gegevens van afgelopen weken soms nog aangevuld.

Sinds 1 juni 2020 kan iedereen in Nederland met (milde) klachten zich laten testen op COVID-19. Mensen kunnen zelf een afspraak maken voor een test bij de GGD. Omdat het aannemelijk is dat niet alle mensen met COVID-19 zich laten testen, zijn de werkelijke aantallen in Nederland waarschijnlijk hoger dan de aantallen die hier genoemd worden.

 


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.