Baasje gezocht! Lady is een pittige dame van 3 jaar oud en wil graag de Dierenstee verlaten

Redactie Hoeksch Nieuws
4 Min Read
Lady

Pittig. Dat is het woord waarmee je de drie jaar oude Lady die in de Dierenstee in Numansdorp verblijft het beste omschrijft. Wat dat betreft doet ze haar naam niet echt eer aan, want echt ‘damesachtig’ gedraagt Lady zich niet altijd.

Voor de reden van dit gedrag moeten we waarschijnlijk terug naar haar eerste levensmaanden, of zelfs weken. Lady werd geboren op een boerderij en is (te) jong bij haar moeder weggehaald om vervolgens te worden geadopteerd door haar vorige eigenaar. Bij deze baas is ze altijd een vrij felle en schuwe poes gebleven. Omdat ze te vroeg het nest heeft verlaten, is Lady waarschijnlijk niet goed gesocialiseerd. Als je Lady nu iets dwingt te doen, ze moet bijvoorbeeld in haar transportmandje voor een bezoek aan de dierenarts, of je aait haar ongevraagd, dan zal ze je heel duidelijk laten weten daar niet van gediend te zijn! De vraag is of het karakter van Lady nog zal veranderen.

Ook is de vraag of je Lady (weer) een plezier doet met een normale thuissituatie. Lady komt al uit een redelijk rustig thuis, zonder andere huisdieren of kinderen. Haar gedrag heeft dus niets met een reactie op huisgenoten of drukte om haar heen te maken. Inmiddels heeft Lady overigens wel kennisgemaakt met andere katten. Ze kan het redelijk goed met hen vinden, zeker op de katers in haar kamer reageert Lady goed. Ze kan dus eventueel bij een soortgenoot geplaatst worden, maar dan is nog de vraag in welke omgeving Lady het beste past. Een thuissituatie hoeft geen probleem te zijn, maar verwacht van Lady niet dat ze je opzoekt voor aandacht. Ze is geen aanhankelijke poes en kan uithalen als iets haar niet zint. Een boerderij of soortgelijke omgeving waar ze alle vrijheid heeft, is een optie voor Lady, maar dan is het wel fijn als ze ‘s nachts een warme plek heeft om te slapen.

Denk je dat je Lady iets kunt bieden? Laat het ons weten, want ook zij verdient een passende plek.

 

Naam: LadyKan bij kinderen: Nee
Geslacht: PoesGesteriliseerd/gecastreerd: Ja
Ras: Europese KorthaarWordt graag aangehaald: Nee
Leeftijd: 3 jaarMoet naar buiten: Ja
Kan bij katten: JaSpeciale zorg: Pittig karakter
Kan bij honden: OnbekendMeet Your Match: –

 

Contact

Email: [email protected] 
Telefoon: 0186 – 655 150

Groene Kruisweg 14a
3281 KB Numansdorp

Openingstijden 

Maandag: 11.00 uur – 15.00 uur (wij pauzeren tussen 12.30 uur en 13.00 uur)
Dinsdag t/m zaterdag: 11.00 uur – 15.30 uur (wij pauzeren tussen 12.30 uur en 13.00 uur)

Wil je komen kennismaken met een van onze bewoners? Dan werken we bij voorkeur op afspraak. Zo kunnen we iedereen veel beter van dienst zijn en voorkomen we dat je moet wachten als er door drukte geen medewerker beschikbaar is. Neem daarom eerst telefonisch of via email contact met ons op als je langs wilt komen voor onze dieren.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.