Eindelijke weer winst voor Piershil

5 Min Read

Nieuwe Tonge – Na een voorbereiding van trainingen en twee oefenwedstrijden (Herkingen 6-0 verlies en SDV 0-0) stond deze zaterdag de eerste ‘echte’ wedstrijd op het programma. In Nieuwe Tonge moesten de mannen van Piershil het opnemen tegen NTVV in het kader van de beker. Het was de eerste wedstrijd in de bekerpoule, die verder nog bestaat uit Lekkerkerk en SVV. De voorbereiding op de wedstrijd was niet ideaal. Door flinke file onderweg kwamen de spelers en staf pas na 14:00 uur aan op het sportpark en na een relatief korte warming up kon er toch nog op tijd aan de wedstrijd worden begonnen.

De beginfase van de wedstrijd was redelijk gelijk opgaand. Piershil probeerde met verzorgd voetbal tot kansen te komen, maar ook de thuisploeg kon een aantal keer gevaarlijk worden. Dit resulteerde halverwege de eerste helft tot de openingsgoal. Na eerder al een aantal corners succesvol te hebben verwerkt, was het uit een volgende corner toch raak voor de thuisploeg. Na de harde en prima genomen hoekschop kopte de ingelopen speler de bal hard in de benedenhoek.

Een tegenvaller, maar Piershil toonde veerkracht. De mannen pakten het initiatief en zette NTVV flink onder druk met een aantal prima kansen tot gevolg. Jeremy B werd uitstekend vrijgespeeld vanaf de rechterkant, maar helaas zeilde zijn schot maar net langs de paal. Vlak hierna kreeg de altijd gevaarlijke Neto een kans, maar ook hij kon het net (nog) niet vinden. Het was niet alleen Piershil dat in deze fase grote kansen kreeg. Ook NTVV kon nog tweemaal gevaarlijk worden, maar deze kansen werden prima gepareerd.

Het was al bijna rust toen Piershil loon naar werken kreeg. Nadat rechtsback Ben de ruimte al regelmatig ingelopen was, werd hij nu met een splijtende pass vrijgespeeld. Vanaf de zijkant trok hij naar binnen en krulde de bal op fenomenale wijze over de doelman van NTVV heen. Met deze wereldgoal bepaalde hij de ruststand op 1-1.

Na rust eigenlijk hetzelfde spelbeeld als het laatste half uur van de eerste helft. Een dominant Piershil wat op zoek ging naar een volgende goal. Het was niet lang na rust toen Piershil op voorsprong kwam. Neto was een plaag voor de defensie van NTVV en ook nu was hij ze weer te slim af en na een goede voorzet zette hij de 1-2 op het scorebord.

NTVV probeerde het natuurlijk wel, maar Piershil stond prima in de organisatie. Er werden weinig ruimtes weggegeven en zelf bleef het aan de bal zeer gevaarlijk. Mooi om te zien was ook de strijd die geleverd werd. Alle spelers in dienst van het elftal en niemand te beroerd om een extra meter te lopen voor de teamgenoot. Het is een bewonderingswaardige ontwikkeling die te zien is in dit nieuwe elftal, waarvan de meesten elkaar pas een maand kennen.

Na een lange periode zonder grote kansen aan beide kanten besloot NTVV tot een offensief. Met wat diepe ballen werd voor gevaar gesticht, maar verder dan enkele vrije trappen en corners kwamen ze aanvankelijk niet. Toch kregen ze de uitgelezen mogelijkheid om langszij te komen. Na een overtreding in het strafschopgebied legde de uitstekend leidende scheidsrechter Kaptein de bal op de stip. Gelukkig voor Piershil kon doelman Michael pareren.

Met nog enkele minuten te spelen was de spanning toch voelbaar. Piershil heeft al seizoenenlang geen overwinning geboekt, maar nu is het er toch erg dichtbij.

De gehele ploeg bleef keurig in de organisatie en kreeg nog mogelijkheden uit te lopen naar 1-3. Neto probeerde het nog van afstand en een scherpe voorzet van de pijlsnelle Mitchell werd ternauwernood weggewerkt door de verdediging van NTVV.

Na een blessuretijd van 4 minuten vond de scheidsrechter het mooi geweest en boekte Piershil de eerste overwinning sinds 31-3-2018(!). Een geweldige opsteker voor deze nieuwe selectie en nieuwe technische staf. Het is een teken dat de juiste weg is ingeslagen. Het is een prima selectie waarin iedereen elkaar hard nodig heeft om beter te worden.
Ga zo door en dan zullen er op zeker meer positieve resultaten volgen.

Volgende week speelt Piershil de tweede bekerwedstrijd. Om 14:30 uur zal 3e klasser Lekkerkerk te gast zijn in Piershil. Uiteraard hopen de spelers op een groot aantal toeschouwers.