FC Binnenmaas wint zijn 1e bekerduel

4 Min Read
Zaterdag 29 augustus ging het eindelijk om het echie na een nog steeds rare corona voorbereiding.Er wordt door FC Binnenmaas een uitwedstrijd gespeeld tegen de zondag tak van Excelsior’20. Ook uitkomend in de 2e klasse.

De ploeg van trainer Michel van Noort probeert dit seizoen een nieuw systeem uit wat nu eindelijk zijn vruchten gaat afwerpen. De spelers worden steeds fitter hoewel nog niet iedereen in zijn gewenste wedstrijdritme zit. Logisch ook na een stop van een aantal maanden. Dus nog genoeg werk aan de winkel tot aan de start van het seizoen op 19 september uit bij Rozenburg.

FC Binnenmaas was zeker wel de bovenliggende partij. Er waren kansen voor de net van een mooie tweeling vader geworden Riccardo Wijsbroek die de buitenkant van de paal raakte. Daan Leggedoor die met een harde kopbal uit een corner de lat raakte en die ook zeker een penalty verdiende maar die hij niet kreeg. Vol ongeloof van het toch weer volop meegekomen FCB-publiek ondanks rare aanvangstijdstip van 1700 uur.
Toch werd het voor rust verdiend 0-1 door nieuwkomer Delano Oehlers die een mooie aanval afrondde. De steekbal kwam van Maurice en de voorzet van Charlie.

In de rust 3 wissels om iedereen toch nog steeds zoveel mogelijk minuten te laten maken. Ook na een uur spelen de laatste wissel. Het was de ingevallen Bryan Kruithof die de bal op het middenveld onderschepte en zo kon Michael Mathilda de diepte ingestuurd worden. Hij wist de goede keeper van Excelsior’20 met een hard schot te verschalken 0-2.
Het verzet van de thuisploeg was toen wel gebroken. Mede ook doordat de defensie in de 2e helft eigenlijk bijna geen kansen meer weggaf. De score werd in de laatste 10 minuten zelfs nog verdubbeld. Michael Mathilda was alert in de vijf meter na een corner en scoorde zo zijn 2e goal van de middag. Dit deed Delano Oehlers hem netjes na. Na een steekballetje van Riccardo Wijsbroek bleef hij koel voor de keeper met een rustige schuiver. Ook zijn 2e dus.

Trainer Michel van Noort was na afloop redelijk tevreden “Het was wat rommelig vandaag en ook zaten een paar spelers er toch ook wel doorheen in de laatste fase van de wedstrijd.Maar hier kunnen we zeker weer mee vooruit.”

Opstelling FC Binnenmaas :
Thijs Botterhuis, Charlie de Graaf (Ricardo v.d. Stoep) , Steve van Puffelen (Yannick v.d. Laan) , Leon v.d. Stel, Luc Rozendaal, Mayles Glen (Bryan Kruithof), Maurice Boer, Yoeri van Noort, Riccardo Wijsbroek, Delano Oehlers, Daan Leggedoor (Michael Mathilda)

Ook Ron Botterhuis en Yoeri Hoppema waren nog na hun wedstrijd bij het 2e elftal naar Schiedam gekomen. In die wedstrijd redde keeper Yoeri Hoppema nog een punt door een penalty te stoppen. Ondanks het overwicht en volop kansen kon RVVH niet verslagen worden en bleef het dus 0-0.

As. dinsdag spelen zowel 1 als 2 een thuiswedstrijd om 20.15 uur. Het 1e treedt aan tegen Heerjansdam en het 2e tegen Grootte Lindt.  Op zaterdag 5 september neemt het 1e van FC Binnenmaas het thuis ook weer voor de beker op tegen 1e klasser FC Brielle (14.30 uur). Het 2e elftal reist af naar de kust om het tegen Scheveningen 2 op te nemen (11.30 uur).