v.v. Strijen letterlijk en figuurlijk in de steigers

5 Min Read

Strijen – Bij de Strijense vereniging wordt op dit moment keihard gewerkt om in het jaar waarin het 100-jarige bestaan wordt gevierd gebruik te kunnen maken van nieuwe kleedkamers. Dankzij medewerking van Ventura de Sport en Laco Strijen kunnen de leden en de gasten zich – soms met enige aanpassingen – omkleden en douchen om hun wedstrijd te kunnen spelen. Ook het vlaggeschip staat in de steigers na het vertrek van spits Karam Bensedjed en het stoppen van ervaren krachten Rolf de Man, Pascal Burger en Glenn Mulder. Na de oefenwedstrijden tegen SSS Klaaswaal en ’s-Gravendeel stond nu de bekerwedstrijd tegen 2e klasser Full Speed op het programma als echte opwarmer naar de competitie in de 2e klasse.

Trainer Geert Meijer kon nog niet in zijn ideale opstelling spelen omdat nog spelers op vakantie waren en enkele spelers nog kampen met lichamelijk ongemak. Een mooie gelegenheid om enkele jeugdspelers op dit niveau te kunnen testen, zodat ook zij in de toekomst bij de Strijense Technische Unie equipe kunnen spelen. Duidelijk was dat vanaf de 1e minuut de ploeg scherp moet zijn, maar dit was nu niet het geval. In de 3e minuut keken de kanaries al tegen een 0-1 achterstand aan. Na een knullig weggegeven hoekschop was de concentratie weg en stond routinier Donny van Ooijen – enkele jaren terug nog speler van topclubs Katwijk en Rijnsburgse Boys – op de juiste plaats om een voorzet in te tikken. Nadat Kay Berghout’s inzet door keeper Reinder Pul onschadelijk werd gemaakt was het in de 41e minuut opnieuw raak toen wederom niet attent werd gereageerd op een Delftse hoekschop, waarna Lesley Dijksman via een klutssituatie de 0-2 aantekende. Op slag van rust kwam Colin van den Berg in ideale scoringspositie – maar net als bij zijn broer Guido eerder in de wedstrijd – verdween de bal over het vijandelijke doel.

Na de rust kreeg aanvoerder Rik Bakker opdracht zich meer bezig te houden met de Strijense opbouw en kon Strijen de Delftenaren op eigen helft terugdringen. Eerst moest keeper Natoe dos Santos nog met een stijlvolle redding een grotere achterstand voorkomen, maar gaandeweg kreeg Strijen enkele opgelegde kansen. Na prima voorbereidend werk van Jaylie Moreno was Kay Berghout dicht bij de aansluitingstreffer, maar hij vond opnieuw de Delftse doelman op zijn weg. Toen de doorgebroken spits Romeo da Silva binnen de beruchte lijnen onderuit werd gewerkt maakte heel Strijen zich op voor een strafschop, maar het fluitje van scheidsrechter El-Hajouti bleef uit. Vervolgens spatte een inzet van Romeo da Silva op de lat uiteen, maar in de 73e minuut was het toch raak. De ingekopte bal van Romeo da Silva werd in eerste instantie nog gestopt door keeper Reinder Pul, maar in de rebound wist hij toch de 1-2 binnen te tikken. Het goede spel van dat moment maakte duidelijk dat er meer mogelijk was en de handige Jaylie Moreno was dichtbij de gelijkmaker, maar zijn inzet zeilde naast de kruising in de ballenvanger. De doodsteek kreeg Strijen in de 81e minuut toen de rappe Delftse aanvaller RIDA Aarab wel erg gemakkelijk vrij op mocht stomen naar het Strijense doel om de beslissende 1-3 aan te tekenen.

A.s. zaterdag speelt Strijen de 2e bekerwedstrijd om 15.00 uur in en tegen het uit voorgaande competities bekende Hellevoetsluis, waarna de week erna tegen de derde ploeg uit de poule – 1e klasser Nieuwenhoorn – gespeeld wordt, waarna op 19 september de competitie begint met een uitwedstrijd tegen D.B.G.C. uit Oude-Tonge. Of de ploeg dan klaar is zal blijken; de vernieuwbouw is dan zeker nog niet klaar. De planning is dat die begin november gerealiseerd is om in 2021 op waardige wijze en met een interessant programma voor de gehele vereniging -en ook oud-leden en alle inwoners van de Gemeente Strijen – te kunnen vieren.