Heinenoordtunnel ( A29 ) naar Rotterdam zondagavond dicht voor spoedreparatie

Redactie Hoeksch Nieuws
1 Min Read

HEINENOORD – De Heinenoordtunnel (A29) gaat zondagavond vanaf 23.00 uur dicht voor herstelwerkzaamheden. Rijkswaterstaat constateerde een lek aan één van de bluswaterreservoirs. De tunnelbuis richting Rotterdam moet worden afgesloten om het probleem definitief te kunnen verhelpen.

Vanwege water op het wegdek geldt op dit moment in de tunnel richting Rotterdam een maximumsnelheid van 70 kilometer per uur. Uit voorzorg geldt de snelheidsbeperking in beide richtingen. 

Omleidingen

Vanwege de afsluiting leiden we verkeer richting Rotterdam om via de N217, de Kiltunnel en de A16. De Kiltunnel zal gedurende de afsluiting tolvrij zijn. Gele borden ter plaatse geven de omleidingsroutes aan. Weggebruikers moeten rekening houden met extra reistijd van tussen de 10 en 30 minuten.

Hoe lang de herstelwerkzaamheden precies gaan duren is nog niet bekend. Naar verwachting wordt de weg voor de ochtendspits weer vrijgegeven.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.