Help mee zwerfafval in de Hoeksche Waard te voorkomen!

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

HOEKSCHE WAARD – We genieten al maanden van prachtig weer in de Hoeksche Waard. Daarom gaan we er met z’n allen graag op uit in de Hoeksche Waard: wandelen, fietsen, zwemmen, ons eiland heeft genoeg mogelijkheden. Helaas betekent dit ook meer zwerfafval – zoals huisvuil en (verpakkingen van) etenswaren – in de openbare ruimte. Vooral in recreatiegebieden, parken, winkelcentra, bij hangplekken en langs havens is het soms bar en boos. En dat is jammer, want we vinden het allemaal fijn om in een schone omgeving te wonen en recreëren.

Ruim daarom je afval op, maak eventuele verpakkingen zo klein mogelijk en gooi het in de dichtstbijzijnde prullenbak. Is deze vol? Loop dan even naar de volgende prullenbak of neem het mee naar huis en gooi het daar weg!

Wat krijg jij (en dus ook een ander) ervoor terug

  • Je laat een schone en veilige omgeving achter.
  • Je voorkomt stank door bedorven etensresten.
  • Je levert direct een bijdrage aan een beter milieu.
  • Je bespaart aardig wat geld door een eventuele boete te ontlopen.

Wil je actief meedoen in de strijd tegen het zwerfafval?

Meld je dan aan bij een bestaand initiatief zoals bijvoorbeeld Hoeksche Waard Schoon of zet zelf een prikploeg op! Bij de RAD Hoeksche Waard kun je terecht voor hulpmiddelen, zoals een afvalgrijper.

Wist je dat…

  • Er maar liefst 1.300 prullenbakken verspreid over het hele eiland staan?
  • Je voor het weggooien van rommel op straat een boete van maar liefst € 140 kunt krijgen?
  • Het 2-12 jaar duurt voordat een sigarettenpeuk is afgebroken en een plastic flesje zelfs helemaal niet afgebroken wordt?

Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.