Start campagne Modder op de weg

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Foto gemeente HW / Heijblom Fotografie

HOEKSCHE WAARD – Binnenkort begint in de Hoeksche Waard het oogstseizoen. Vanaf dat moment rijden landbouwvoertuigen af en aan met bieten, aardappelen en andere gewassen. Weggebruikers moeten daarom rekening houden met modderige wegen. Om hen hierop te attenderen gaven wethouder Harry van Waveren en heemraaf Petra van Nes samen met vertegenwoordigers van Lto en Cumela Hoeksche Waard vandaag het startsein van de campagne Modder op de weg.

Foto gemeente HW / Heijblom Fotografie

Wethouder Harry van Waveren vindt het fijn dat iedereen zijn steentje bijdraagt. “Gemeente, Waterschap Hollandse Delta en ondernemers laten hun verantwoordelijkheid zien. Het goed om te zien dat we dit gezamenlijk oppakken.”

Heemraad Petra van Nes vindt het erg belangrijk dat we aandacht blijven vragen voor gladheid tijdens oogstwerkzaamheden. “Het kan niet genoeg onder de aandacht gebracht worden, zeker nu de scholieren ook weer naar school fietsen.”

Richtlijnen en tips

Weggebruikers in een agrarisch gebied doen er verstandig aan hun snelheid in de oogstperiode aan te passen. Dat komt hun eigen veiligheid en die van andere weggebruikers ten goede. De combinatie van oogsten en regen kan zeer verraderlijk zijn voor weggebruikers. De polderwegen kunnen dan verraderlijk glad worden. Vooral bij miezerig weer kan een droge modderlaag het wegdek snel veranderen in een spiegelgladde glijbaan.

Themaweek Verkeersveiligheid

Van 12 t/m 19 september vindt in Zuid-Holland de themaweek verkeersveiligheid plaats. De aanpak ‘Maak een Punt van Nul’ spreekt alle weggebruikers aan om verkeersveilig gedrag tot norm te maken. Landbouwers moeten de weg schoonhouden en waarschuwingsborden plaatsen. Waterschap Hollandse Delta houdt hier toezicht op.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren