Waardige herdenking bij het Indiëmonument in Puttershoek

Redactie Hoeksch Nieuws
1 Min Read
De 24ste Indieherdenking Puttershoek - Foto Gemeente HW

PUTTERSHOEK – Vrijdag 18 september om 14.00 uur werden op begraafplaats De Essenhof in Puttershoek de militairen herdacht die tussen 1945 en 1962 in de toenmalige overzeese rijksdelen Nederlands Oost-Indië en Nieuw-Guinea hun leven hebben gegeven. Daaronder bevinden zich ook mannen uit de Hoeksche Waard. De besloten bijeenkomst vond plaats in het bijzijn van leden en voorzitters van het Comité Indiëmonument, het Veteranen Comité Hoeksche Waard en burgemeester Bram van Hemmen. 

In totaal sneuvelden ruim 6.000 Nederlandse militairen in het voormalige Nederlands-Indië of in Nieuw-Guinea. Dit jaar werden zij voor de 24e keer herdacht bij het in 1995 onthulde monument in Puttershoek. Tijdens de bijeenkomst werden er kransen en een bloemstuk gelegd door de vertegenwoordigers van de aanwezige organisaties. Ook hield burgemeester Van Hemmen een toespraak. Door corona was het dit jaar helaas niet mogelijk om een grotere en vrij toegankelijke herdenking te organiseren.

De 24ste Indieherdenking Puttershoek – Foto Gemeente HW

Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.