Regionale GGD’s waaronder GGD Zuid-Holland Zuid beperken contactonderzoek

Redactie Hoeksch Nieuws
1 Min Read
Foto Pixabay
Meerdere GGD-regio’s hebben het contactonderzoek beperkt bij mensen met een coronabesmetting. Het zijn er zeker tien van de 25, blijkt uit een rondgang van de NOS. Ook de GGD-regio’s Zuid-Holland Zuid  en  Rotterdam-Rijnmond zitten daarbij.

Besmette inwoners moeten zelf hun nauwe contacten informeren en adviseren om in quarantaine te gaan. Alleen risicogevallen worden nog door de GGD gebeld. Het bron- en contactonderzoek gaat dus wel door, benadrukt de GGD.

De situatie in de veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond is op dit moment ‘zorgelijk’, zo blijkt uit het dashboard van het coronavirus van de Rijksoverheid. In Zuid-Holland Zuid staat het sein op ‘waakzaam’, maar de GGD in deze regio gaat wel over op een ‘risicogestuurd bron- en contactonderzoek’.

Sinds deze week staat het contactonderzoek in zijn oude vorm onder druk. De GGD is nog bezig om per eind september voldoende onderzoekers te hebben om maximaal 1500 onderzoeken per dag te kunnen doen. Maar de afgelopen drie dagen heeft het aantal besmettingen die capaciteit al overschreden.

Dit is een bericht van onze mediapartner Rijnmond


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.