Een nieuw “waterveld” voor Hockeyclub ‘De Hoeksche Waard’

0
406
Foto HCHW
Hoeksche Waard – Dinsdagavond 22 september 2020 heeft de raad in zijn besluitvormende vergadering besloten € 300.000,– beschikbaar te stellen aan hockeyclub ‘De Hoeksche Waard’ voor een nieuw aan te leggen hoofdveld op het complex in Mijnsheerenland. De raad heeft het amendement van de fracties SGP, VVD, ChristenUnie en Pahladsingh en Rood overgenomen. Daarmee is de investering die het college voorstelde omgezet in een lening aan de hockeyclub.
 

Als gevolg van slijtage en ouderdom voldoet het huidige zand/kunstgras hoofdveld niet meer. De Koninklijke Nederlandse Hockey Bond beveelt aan dat het veld wordt vervangen door een waterveld. Omdat de vereniging slechts een deel van de bijbehorende investeringskosten zelf kan dragen, is de gemeente om een eenmalige investeringsbijdrage gevraagd. De gemeenteraad heeft hiermee unaniem ingestemd, zij het dat dit bedrag met een jaarlijkse aflossing moet worden terugbetaald.

Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.