Klaaswaal genoodzaakt streep te zetten door Winterfest

563

KLAASWAAL – Waar er afgelopen week in de krant stond dat Klaaswaal steeds meer een spookdorp begint te worden, was er de afgelopen maanden buiten het zicht van veel dorpelingen toch behoorlijk wat beweging.  

De corona liet zijn sporen na voor vele festiviteiten. In april viel de koningsdag op het dorp in het water,  de 4 en 5 mei herdenking was zeer klein, de Roparun doorkomst ging in juni niet door en de huttenbouw in augustus kon geen doorgang vinden. De vier festiviteiten die binnen een kort tijdsbestek niet door konden gaan, maar die er wel op gericht waren om de mensen in het dorp samen te brengen, maar uiteraard staat veiligheid boven alles.  

Achter al deze activiteiten zitten mensen die graag iets doen voor het dorp. Omdat deze verschillende werkgroepen zoals o.a. de Huttenbouw organisatoren, Stichting door Klaaswaal en de Oranjevereniging een creatief brein hebben, is ervoor gekozen om de handen ineen te slaan en met in achtneming van de 1,5 meter is er een overleg geweest waarbij een mooi alternatief verzonnen werd voor in december: het Winterfest Klaaswaal! Alles bij elkaar, van kinderactiviteiten, braderie, muziek, hapje en een drankje. Samen sta je sterk en er stond een flink team aan vrijwilligers klaar om er een groot succes van te maken..  

Er werd een Winterfest op poten gezet, offertes opgevraagd, lijsten met ondernemers opgesteld voor de kramen, kinderactiviteiten en taakverdelingen gemaakt. Met een leuke opdracht bij het Albeda Collega Oude Tonge aangeklopt om een flyer te maken voor het geplande Winterfest. Uit de gemaakte flyers zouden zij de meest geschikte kiezen om mee aan de slag te gaan.

Natuurlijk met in het achterhoofd het risico dat de corona ons land nog niet verlaten had gingen ze toch enthousiast aan de slag. Niets doen was geen optie, hoop doet leven. Klaaswaal is een gezellig dorp want gezelligheid maak je zelf was het motto.

Bij de gemeente vandaan kwam er een lijst met voorwaarden die zij moesten hanteren volgens de richtlijnen van de veiligheidsregio. Ze konden gewoon een vergunning aanvragen maar heel simpel zag het met de strenge corona regel al niet uit. Toch hebben ze alles in werking gesteld en de puntjes op de welbekende i moesten nog gezet worden.

Helaas werd hun angst werkelijkheid en kwam premier Rutte net wat te vaak met een persconferentie. Het ging niet goed en de regels moesten beter gehandhaafd worden. Het werd te moeilijk om dit door te zetten.  Het zou meer handhaven van regels worden dan een gezellig dorpsfeest. Deze enthousiaste mensen uit Klaaswaal hebben de knoop door moeten hakken en dit Winterfest af moeten blazen.

Enthousiast zijn ze nog steeds. Het is nu een kwestie van tijd. Wachten op betere tijden en dan gaan ze ervoor. ´´ Klaaswaal, houd moet, denk aan elkaar en blijf gezond. Jullie zullen nog van ze horen´´ aldus de voorzitter van Stichting door Klaaswaal, Erica Saarloos.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.