Inzamelactie door Jeugdafdeling FC Binnenmaas voor Voedselbank Hoeksche Waard groot succes!

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Foto FC Binnenmaas

Maasdam – De afgelopen drie weken zamelde de jeugdafdeling van voetbalvereniging FC Binnenmaas in voor Voedselbank Hoeksche Waard. Hoofd jeugdopleiding Patrick van Gils nam dit initiatief, voortkomend uit de samenwerking met Excelsior Rotterdam en Exelsior4all, om de Voedselbanken een extra steuntje in de rug te geven.

De Voedselbank ziet het aanbod teruglopen, terwijl het aantal klanten en daarmee de vraag juist toeneemt. “Als voetbalvereniging zien wij onze maatschappelijke functie. Dit gaat wat mij betreft verder dan het bieden van de mogelijkheid aan onze leden om hun favoriete sport te kunnen beoefenen. Bij de ontwikkeling van onze jeugd vinden wij betrokkenheid en goed burgerschap minstens even belangrijk. En als ik dan zie hoe enthousiast er vervolgens wordt ingezameld, maakt mij dat alleen maar heel erg trots op onze vereniging!”
 
Leden en ook niet-leden brachten boodschappen naar het sportcomplex. Al na de eerste week moest een tweede kleedkamer dienst doen als opslagruimte. Bij trainers en leden van de vereniging werden door buren en bekenden boodschappentasjes aan de deur gehangen. Ook een aantal ondernemers droeg de inzamelactie een warm hart toe. Die doneerden grotere hoeveelheden langer houdbare artikelen, zoals pastasauzen, Hoeksche honing en suikerproducten. “Wij zijn heel blij dat dit soort initiatieven ontstaan. Hierdoor kunnen we toch blijven voorzien in de behoefte. Toen ik Patrick aan de telefoon had, waarschuwde hij al dat het ingezamelde niet past in een personenauto. Maar zóveel als hier is ingezameld, daar word ik toch wel heel erg blij van! En dat een aantal jeugdleden en trainers dan ook nog komt helpen met inladen. Dat is toch wel een heel mooie samenwerking!’, aldus Eric l’Abee, voorzitter van Voedselbank Hoeksche Waard.
 
De inzamelactie van FC Binnenmaas inspireerde een aantal basisscholen in de Hoeksche Waard om ook in te zamelen. Zo doet een goed voorbeeld goed volgen!

FC Binnenmaas bedankt Food Fellows, Cosun Beet Company, Imkerij de Hoekse Bijenkorf, haar leden en alle andere mensen die hebben bijgedragen aan deze inzamelactie!


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.