Stookhout en wilgentakken te koop bij het Hoeksche Waards Landschap

Redactie Hoeksch Nieuws
1 Min Read

Hoeksche Waard – De zes knotploegen van het Hoeksche Waards Landschap  zijn vanaf begin november weer op tal van plaatsen in de Hoeksche Waard wilgen aan het knotten. Zoals elk jaar zullen er nu tot maart/april ook weer bij zo’n 2000 wilgen het 3 en 4 jarig hout worden gesnoeid.

De kleine takken gaat als voer voor olifanten etc. naar diergaarde Blijdorp, Een deel van de grotere takken wordt verkocht voor het maken van bezinkmatten in de weg- en waterbouw, een deel wordt verwerkt als takkenrillen en een deel wordt versnipperd. 

Het  dikke hout dat overblijft wordt aangeboden als stookhout voor haarden en kachels.  De prijs daarvoor bedraagt € 40 per m3.   Voor 2 m3 €  75,–.
 
Ook zijn wilgentakken (slieten) te koop voor het maken van vlechtschermen. (zie foto)  De kosten per bos bedragen  € 4,50. Een bos bevat 10 slieten is is goed voor ca. 0,6 m2. meter. Dus voor een schutting van 10 m2 zijn ca. 17 bossen nodig a 4,50 =  € 76,50.  Een prachtige natuurlijke schutting voor weinig geld en leuk om zelf te maken.. Op youtube zijn tal van filmpjes te zien hoe dit in zijn werk gaat. 
 
Meer informatie en bestellingen : 0622653528 Flip Scherbeijn, coördinator bomenbeheer HWL

Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren