N489: Start bomenkap kruising Westdijk/Maasdijk

Redactie Hoeksch Nieuws
1 Min Read
De bomenkap is nodig om de rotonde aan te kunnen leggen. - Foto PZH

Vanaf 1 februari gaat de provincie Zuid-Holland weer verder met de werkzaamheden aan de N489 bij Mijnsheerenland en Westmaas.  Van 1 tot en met 10 februari worden bomen op de kruising N489 – Westdijk/Maasdijk gekapt ter voorbereiding op de nieuwe rotonde.

Bomenkap bij kruising Westdijk/Maasdijk

De provincie Zuid-Holland maakt de kruising Westdijk/Maasdijk veiliger voor het verkeer door daar een rotonde aan te leggen. Voor die nieuwe rotonde is wel meer ruimte nodig waar nu bomen staan. De provincie heeft een vergunning om die bomen weg te halen. Dat wordt buiten het broedseizoen gedaan.

Bomencompensatie

Voor elke gekapte boom en haag wordt een nieuwe boom of haag teruggeplant langs of vlakbij de N489. Deze compensatie is vastgelegd in een groenplan. Het groenplan is afgestemd met allerlei partijen uit de omgeving. In voormalig gemeente Cromstrijen zijn al 84 bomen herplant.

Aanleg nieuwe rotonde

Als de bomen op het kruispunt weg zijn, kunnen de kabels en leidingen worden verlegd en kan de dijk worden verbreed voor de rotonde. De nieuwe rotonde kan dan waarschijnlijk in 2022 worden gemaakt.

Verkeershinder

Tijdens de bomenkap op het kruispunt N489-Westdijk/Maasdijk kan verkeer om en langs de werkzaamheden.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren