Yenthe en Rafa winnen de voorleeswedstrijd in de Hoeksche Waard

Redactie Hoeksch Nieuws
1 Min Read
Foto Bibliotheek Hoeksche Waard

Hoeksche Waard – Afgelopen weken werd er heel wat voorgelezen; 15 kanjers van kandidaten streden om de titel ‘voorleeskampioen’ van de Hoeksche Waard. Deze wedstrijd vond dit jaar digitaal plaats, verdeeld over twee woensdagmiddagen.

De juryleden Cora Labree (directeur-bestuurder De Hoeksche School Kinderopvang), Kim Zuidema (Cultuurcoach), Harry van Waveren (wethouder Hoeksche Waard), Carla Beverwijk, Geertje Wiersma en Colinda de Jongh (Bibliotheek Hoeksche Waard) kregen de moeilijke taak om in beide rondes een winnaar te kiezen. Er werd onder meer gelet op uitspraak, verstaanbaarheid en tempo.

Online voorlezen
Yenthe Verhoef van OBS de Boomgaard in Mijnsheerenland en Rafa Roos van CBS de Weerklank in Westmaas zijn de winnaars geworden van de lokale online voorronde van de Nationale Voorleeswedstrijd. Zij zullen onze gemeente gaan vertegenwoordigen in de provinciale voorleesronde.

De Nationale Voorleeswedstrijd is een samenwerking tussen Stichting Lezen en de Bibliotheken. De betrokken organisaties willen met de wedstrijd aan een breed publiek laten zien dat voorlezen niet alleen belangrijk is, maar dat het vooral ook erg leuk is.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren