Telefonisch Belastingspreekuur door Humanitas Formulierenhulp

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Foto Pixabay

Hoeksche Waard – Tijdens de coronamaatregelen en de sluiting van de Bibliotheek biedt het spreekuur Formulierenhulp uitsluitend hulp per telefoon. Dat geldt ook voor het belastingspreekuur dat gewoonlijk in maart en april in de bibliotheek van Oud-Beijerland wordt gehouden.

Let op: mensen kunnen met vragen over de belasting terecht bij het belastingspreekuur van de bibliotheek, maar voor het doen van Aangifte Inkomstenbelasting 2020 kunnen mensen niet bij het belastingspreekuur van de Bibliotheek terecht.

Daarvoor wordt iedereen doorverwezen naar andere organisaties in de Hoeksche Waard die deze hulp wel bieden. Een algemene tip onder de gegeven omstandigheden: bel met de Belastingtelefoon (0800-0543) om uitstel te vragen (houd je BSN bij de hand!). Uitstel aanvragen  kan vanaf 1 februari tot 1 mei. Of via de website van de belastingdienst met behulp van je DigiD

Voorlopig is het belastingspreekuur van Humanitas in de Bibliotheek in de maanden maart en april dus alleen telefonisch te raadplegen. Bel voor vragen op de 1e of de 3e woensdag van de maand met de Formulierenhulp telefoonnummer 06-22384141.

Formulierenhulp van Humanitas bij de Bibliotheek
De formulierenhulp is gedurende de lockdown en de sluiting van de Bibliotheek op afspraak en gratis beschikbaar. Bel 06-22384141 of 06-28301395. Het is praktisch om uw DigiD bij de hand te houden. De deskundige medewerkers van Humanitas helpen bijvoorbeeld bij het aanvragen van:

  • aanvragen van een uitkering bijzondere bijstand
  • huurtoeslag, kindgebonden budget en zorgtoeslag
  • collectieve zorgverzekering minima
  • kwijtschelding gemeentelijke belastingen
  • meedoenregeling
  • aanvraag voor het Jeugdsportfonds en voor het JeugdCultuurfonds

Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren