Bewoners van Cavent ‘lekker thuis’ gevaccineerd

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Joop met dapperheidsdiploma - Foto Cavent

HOEKSCHE WAARD – Op  23 en 24 maart zijn bijna alle cliënten die bij Cavent wonen voor de tweede keer gevaccineerd tegen Covid-19, met het Moderna vaccin. Op de woonlocaties De Vlashof, De Grutto, Numansdorp en De Lindenhoeve schoven alle bewoners om met opgestroopte mouwen en ontblote arm aan om de tweede prik in ontvangst te nemen.

Het vaccinatieteam, bestaande heeft in twee dagen de vrijwel alle bewoners op de locatie zelf gevaccineerd. ‘Lekker thuis’ bij Cavent. Dankzij de goede voorbereiding verliep alles voorspoedig en kreeg iedereen na afloop, naast een echte pleister een pleister op de wonde in de vorm van een welverdiend dapperheidsdiploma en een zakje met paaseitjes.

“We zijn heel blij met de inentingen die extra bescherming bieden tegen dit vervelende virus” zegt  Marion Brendrecht, manager bij Cavent. “Het is een flinke stap vooruit om uit de crisis te komen. Doordat de cliënten gevaccineerd zijn, beschermen ze zichzelf en ook elkaar”

Bij Cavent willen ze wel  graag de maatregelen versoepelen, maar dat op dit nu nog niet. “Het duurt een week of week voordat het vaccin optimaal  actief is en we zijn echt voorzichtig “ legt Marion uit. Maar over twee weken krijgen de cliënten ‘iets meer lucht’. Dan kunnen we de bezoekregeling verruimen naar maximaal 2 verschillende mensen per bewoner in plaats van 1 persoon.

In de tussentijd blijft Cavent er alles aan doen om mogelijke besmettingen te voorkomen. Door de strenge maatregelen die we hele crisis al hanteren, hebben ze het virus bij Cavent redelijk buiten de deur weten te houden. De geldende maatregelen handhaven, goed testen en zo nodig in quarantaine. Dat geldt zonder uitzondering voor alle medewerkers, bewoners en bezoekers.

Ook een groot gedeelte van de (zorg)medewerkers van Cavent is al voor de eerste keer ingeënt.

 


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren