Informatie over corona en vaccineren voor anderstaligen

Redactie Hoeksch Nieuws
1 Min Read

Hoeksche Waard – Speciaal voor anderstaligen die nog moeite hebben met de Nederlandse taal besteedt het Taalhuis Hoeksche Waard maandagavond 10 mei online aandacht aan het coronavirus en vaccineren.

‘Op dit moment lees je in de media dat het vaccineren bij anderstaligen moeizaam verloopt. Als je de Nederlandse taal nog niet helemaal machtig bent, begrijp je niet alle informatie die je toegestuurd krijgt. Maandag 10 mei bespreken we om 20.00 uur online in de HW Babbelbox: hoe je besmetting met corona zoveel mogelijk kunt voorkomen, het belang van vaccineren en hoe je je hiervoor aanmeldt. We doen dit eerst met z’n allen en daarna wordt in kleine groepjes de informatie herhaald zodat we zeker weten dat iedereen het begrepen heeft,’ legt Carla Beverwijk, coördinator van het Taalhuis HW, uit. ‘Ook is er dan gelegenheid om vragen te stellen.

Bij de HW Babbelbox kunnen anderstaligen online oefenen met het spreken van het Nederlands samen met opgeleide taalvrijwilligers. ‘Eenmalig meedoen kan ook, stuur een mail voor meer informatie of aanmelden naar: [email protected] en wij sturen je de inloggegevens toe. Je bent van harte welkom,’ besluit Beverwijk.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.