Ex Hoeksche Waardse illustrator Anne Vree brengt nieuw prentenboek uit

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Arne Vree - Foto PR
De in ‘s-Gravendeel geboren en getogen illustrator Anne Vree, maakte een prachtig prentenboek over Paddie, een schildpad zonder baasje die door de stadsgracht van Zwolle zwerft en daar van alles meemaakt.Het is een zelf uitgegeven prentenboek over de schildpadden die in Zwolle leven, met veel tekeningen van bekende locaties in de Overijsselse hoofdstad.Haar debuut prentenboek ‘Daarheen, kleine Egel’ heeft hiermee een waardige opvolger!

Vree, oud-leerling van cbs De Bouwsteen uit ‘s-Gravendeel en het Insula College in Dordrecht, volgde haar opleiding tot illustrator aan de Willem de Kooning Academy in R’dam.Na haar opleiding verhuisde ze naar Zwolle waar ze als illustrator aan het werk ging. In die eerste Zwolse periode moest ze, net als Paddie, erg wennen aan haar nieuwe omgeving. De bewondering voor de mooie, oude gebouwen en de groene omgeving zien we terug in haar tekeningen.
 
In september 2020 heeft Vree haar eenmanszaak ‘Anne Vree Illustration’ opgezegd en is ze verder gegaan als kunstenaar, die incidenteel werk maakt. Daarnaast werkt ze als vormgever en online marketeer bij een Zwolse dienstverlenende organisatie in audiovisuele oplossingen.
 
Alle tekeningen in ‘Een schildpad in de gracht’ zijn gemaakt op de iPad met een tekenprogramma en een speciaal potlood dat verschillende kwasten nabootst.
Het boek is exclusief online te koop op boekenbestellen.nl Een inkijkexemplaar en de making-of video zijn te bekijken op annevree.com

Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.