Aanleg honden uitrenveldjes in Klaaswaal en Nieuw-Beijerland

Redactie Hoeksch Nieuws
1 Min Read
Foto Pixabay

Hoeksche Waard – In Klaaswaal en Nieuw-Beijerland worden half juni uitrenveldjes voor honden aangelegd.

Klaaswaal

In Klaaswaal, langs de Boterbloemstraat aan de kant van de Paardenbloemstraat, komt een uitrengebiedje van ongeveer 250 m2. Het speelveldje voor honden wordt afgezet met een hekwerk. Langs de rijbaan van de Boterbloemstraat komt een rij tegels, waardoor het hekwerk 30 cm vanaf de trottoirband komt te staan. Langs de slootzijde komt geen hekwerk. De parkbank die er nu staat wordt vervangen en een klein stukje verplaatst.

Nieuw-Beijerland

Het uitrenveldje in Nieuw-Beijerland, op de hoek van de Schoutstraat en Buitenom, wordt ongeveer 1200 m2. Ook hier komt een hekwerk omheen hierbij wordt een deel van het huidige hekwerk langs het Buitenom, vervangen door een nieuw hekwerk. Aan de buitenkant van het veld wordt nog een bank geplaatst.

Bij beide uitrenveldjes wordt ook een bord geplaatst wat aangeeft dat het om een uitrenveldje gaat. Op de uitrenveldjes geldt geen opruimplicht voor de uitwerpselen. De baasjes zijn zelf verantwoordelijk voor het gedrag van de hond binnen de omheining.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren