Juf Corrie ontmoet Ot en Sien op De Vliet

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Foto Moniek Overvoorde

Klaaswaal – ‘Ot en Sien’, wie kent ze niet? Een gezellig stel kinderen, personages uit kinderboeken en een voorbeeld voor 1 dag voor de kinderen van cbs De Vliet.
Op 9 juli kwamen de kinderen in ‘Ot en Sien stijl’ naar school om afscheid te nemen van juf Corrie.

Na 43 jaar onderwijs houdt de juf het voor gezien en gaat ze genieten van haar pensioen. Omdat de juf ook vrijwilligster is bij museum Hoeksche Waard mochten de kinderen van groep 3 tot en met 8 een dag eerder met de bus naar het museum waar juf Corrie de rondleiding verzorgde. De kinderen van groep 1/2 kregen bezoek van juf Corrie als wasvrouw. Ze liet de kinderen zien hoe de was 100 jaar geleden gedaan werd. Nietsvermoedend werd de juf 9 juli met een oude auto opgehaald. Aangekomen aan de Berkenlaan stonden alle Ots en Siens klaar om de juf toe te zingen. Gedurende de dag viel de juf van de ene in de andere verbazing. Zoveel Oud Hollandse spellen, liedjes, verhalen had ze niet verwacht. De juf reed met de auto nog even langs haar ouders en de zus en moeder van juf Corrie dronken koffie bij ons op school.

Natuurlijk namen we met lieve woorden en liedjes samen afscheid. De juf kreeg een puzzel van Ot en Sien met daarop alle namen van de kinderen en een “geldboompje” voor in de tuin. Zowel de kinderen, leerkrachten als juf Corrie hebben genoten van deze bijzondere dag.

We zullen de juf gaan missen en we zullen zeker nog eens naar het museum gaan om ze juf daar te ontmoeten.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.