FC Binnenmaas winnaar eigen toernooi

Maasdam – Op zaterdag 21 augustus stonden de ploegen van FC Binnenmaas en VVOR tegenover elkaar in de finale van het FC Binnenmaas Toernooi.

FC Binnenmaas begon goed; met een hoog tempo werd het doel van VVOR opgezocht en na 11 minuten spelen was het raak voor FC Binnenmaas: Luc Roozendaal kopte binnen 1-0. Wie dacht dat FC Binnenmaas zou doordrukken en VVOR lijdzaam zou toekijken kwam bedrogen uit. De Rotterdammers rechte hun rug, knokte zich terug in de wedstrijd en door een enigszins ‘lucky’ afstandsschot kwam VVOR in de 18e minuut geheel onverwacht op 1-1. FC Binnenmaas schroefde het tempo op en kreeg een paar uitgelezen mogelijkheden op de voorsprong, maar er werd erg slordig omgesprongen met deze kansen. Ruststand 1-1.

In de 2e helft ging FC Binnenmaas verder op jacht naar de voorsprong. Wederom werden er goede kansen gecreëerd, maar werden deze niet omgezet in doelpunten. En zoals vaker gebeurd, valt het doelpunt aan de andere kant. Een VVOR-speler kon gemakkelijk aanleggen vanaf de ‘rand 16’, tussen 4 toekijkende spelers van FC Binnenmaas: 1-2 met nog 17minuten spelen! Binnenmaas moest weer aanzetten en creëerde een paar mooie mogelijkheden, die wederom niet benut werden. In de laatste minuut van de wedstrijd kreeg Binnenmaas nog een corner, die een beetje bleef hangen voor het VVOR-doel en werd de bal, via-via, door een eigen VVOR-speler binnengeschoten: 2-2. In de penalty serie die volgde, trok FC Binnenmaas aan het langste einde (4-2) en won het toernooi.