SHO hard onderuit bij VELO

Redactie Hoeksch Nieuws
4 Min Read
Foto Archief

Na de vier oefenwedstrijden die SHO speelde en die allemaal eindigden in een overwinning, ging het districtsbekertoernooi van start met voor SHO een uitwedstrijd tegen VELO in Wateringen. De enige keer dat SHO tegen de Wateringers speelde was op 23 november 2019.

In de competitiewedstrijd werd het op de Kikkershoek 3-2, maar hoewel VELO toen rode lantarendrager was bleek het toch helemaal geen verkeerde ploeg te zijn. SHO had moeite genoeg om de punten binnenboord te houden. Voor SHO scoorden Jasper Huisman (2x) en Mitch Fransen. SHO begon met Rowdy Rijsdijk als laatste man en Fakkel had toch wel ietwat verrassend Andrew van Tiggelen en Kevin Angel Queijo een reservebeurt toebedeeld.

SHO begon eigenlijk best goed aan het duel en kreeg ook de eerste kans. Nadat Sander de Heus was gevloerd en wat geel opleverde voor zijn tegenstander, mocht Rowdy Rijsdijk van net buiten de zestien aanleggen en de doelman had knap moeite om het leer te keren. De volgende mogelijkheid was voor Tim de Pender maar de keeper redde ten koste van een corner. Na ruim een kwartier werd de bal vanaf de rechterkant laag voorgetrokken waarna Ricky van Mierlo de bal maar hoefde aan te raken: 1-0, toen nog licht tegen de verhouding.

VELO nam vervolgens de teugels in handen en voerde langzaam de druk op. Bij het begin van het tweede kwart van de wedstrijd mocht ook de thuisclub een vrijetrap nemen net buiten de zestien. Op de prima genomen bal had Peter Konings een uitstekende reactie evenals op de volgende rebound. SHO had daarna weinig meer in te brengen en had handen en voeten nodig om overeind te blijven. Met de rust al aan de horizon werd na een uitbraak over links de bal voorgetrokken en Konings lag nog dwars op de eerste inzet maar moest nu op de rebound het antwoord schuldig blijven: 2-0 door Roderick Niels Meinema.

Nauwelijks een handvol minuten later was het pleit beklonken. Na weer een voorzet vanaf links kopte Ricky van Mierlo de bal tegendraads in de benedenhoek: 3-0 en daarmee was meer dan duidelijk dat het voor de -bepaald niet zo talrijk- meegereisde SHO-ers nog een hele bezoeking zou worden om het tot het einde vol te houden. Gelukkig maakte voor sommigen het weer en de spannende qualificatie op Zandvoort heel wat aangenamer om het tot het eindsignaal vol te houden.

Na de rust twee wissels bij SHO. Andrew van Tiggelen voor Danny Kerpel en Kevin Angel voor Joost Both. Heel even leek SHO op te leven maar al na een paar minuten lag nummer vier achter Konings. Een lage voorzet werd door drie verdedigers gemist maar niet door Van Mierlo die zijn hattrick voltooide: 4-0. VELO vond het wel best verder nam gas terug maar Konings moest toch een paar keer al zijn talenten aanspreken om grotere schade te voorkomen. Zo rond minuut 70 brak Lars de Jong door de verdediging en schoof de vijfde binnen. Zowaar had SHO nu wel een antwoord, Robin Winkels redde de eer: 5-1. In de slotminuut maakte De Jong met zijn tweede treffer het halve dozijn vol: 6-1.

De uitslag roept herinneringen op aan 8 september 2018. Bij Alexandria’66 verloor SHO ook met 6-1 in de bekerpoule, waarmee een doemscenario dreigde voor de competitie. Uiteindelijk bleef SHO lang in de race voor de titel maar moest in de laatste weken ”lossen” en eindigde als derde.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.