Waterschap Hollandse Delta start bus campagne: Fietser laat je zien

Redactie Hoeksch Nieuws
1 Min Read
Stickers plakken op de busstalling Heinenoord - Foto WHSD

Hoeksche Waard – Met de bus campagne ‘Fietser laat je zien’ willen we fietsers en andere weggebruikers bewust maken van goede verlichting en zo bijdragen aan de verkeersveiligheid op de wegen en fietspaden van waterschap Hollandse Delta. De komende drie weken rijden tien streekbussen in onze regio rond met een opvallende sticker.

Heemraad, Henk van der Drift, met in zijn portefeuille wegen: “Op onze polderwegen rijden elke dag veel fietsers, op weg naar school of het werk. Heel gezond, maar met de korter wordende dagen, is veiligheid extra belangrijk. Met onze bus campagne ‘Fietser laat je zien’ vragen wij hier de komende weken extra aandacht voor. Veilige wegen en veiligheid voor jezelf en anderen. Doe je fietsverlichting dus aan en zorg dat andere weggebruikers je goed kunnen zien. Veilig verkeer doen we samen!”

Zichtbaarder is veiliger

Fietsers zijn in het verkeer erg kwetsbaar. In een kwart van alle verkeersongevallen in Nederland zijn fietsers het slachtoffer. En betere zichtbaarheid, door o.a. goede fietsverlichting kan dit aantal verminderen.Waterschap Hollandse Delta sluit met deze activiteit aan bij de landelijke campagne ‘Maak een punt van nul.’


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.