Verkoop studiogebouw Omroep Hoeksche Waard nodig om in de toekomst te blijven uitzenden

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Puttershoek – De eerste noodzakelijke stap om de publieke lokale omroep van de Hoeksche Waard toekomstbestendig te maken is de verkoop van het eigen pand.

                                                                                                             Dat is de boodschap van de interim voorzitter van omroep Hoeksche Waard Alfred Blokhuizen, tijdens een interview voor het eigen radioprogramma Nieuwsradio Hoeksche Waard zaterdag.

Het pand aan het Schouteneinde in Puttershoek is al tientallen jaren in eigendom van de omroep, maar door technische ontwikkelingen door de jaren heen, is het inmiddels veel te ruim bemeten voor de omroep. Ook gaat een te groot deel van  het toch al krappe jaarbudget van de vrijwilligersorganisatie op aan de vaste kosten van het gebouw.

Verkoop van het pand zou grotendeels de middelen vrij maken voor een nieuwe studio in een kleinere, meer efficiente ruimte elders. Die nieuwe studio is ondermeer nodig i.v.m. de aanstaande overschakeling naar DAB+ (= digitale FM) die de overheid voorschrijft.

Bekostiging en huisvesting van lokale publieke omroepen zijn in eerste plaats de verantwoordelijkheid van de betreffende gemeente, die daarvoor de middelen ontvangt van de landelijke overheid op basis van het aantal huishoudens in die gemeente.

Luister hier het gehele interview:


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren