Nieuwenhoorn walst over Heinenoord heen

6 Min Read
FOTO PR

Heinenoord – En nog steeds moet coach Joop Hiele puzzelen om een acceptabel elftal op de been te brengen.Zelfs zaterdagmorgen kreeg hij nog een afmelding, zodat de teller van geblesseerden op 7 staat.Zijn collega Oscar Biesheuvel van Nieuwenhoorn daarentegen, kon voor de eerste keer beschikken over zijn droom voorhoede.Door er 4 in te schieten hebben ze hem en zijn ploeg niet teleur gesteld.

Heinenoord begon goed aan de wedstrijd en de eerste opening was dan ook voor de thuisploeg, toen Davy Kaptein zijn pass op de stropdas van Joe Nyero legde en uit diens voorzet Dejan de Feiter het eerste schot op doel loste , wat een hoekschop opleverde.
Uit deze corner kopte Mitch Fransen bijna binnen, maar doelman Tom v.d. Leeden stond op de juiste plaats en redde wederom met een hoekschop wat niets opleverde.
Het eerste gevaar van de gasten kwam na een kwartier spelen, toen Grgory Paula gevaarlijk doorkwam , echter Martijn Terlouw had dit doorzien en was er op tijd bij om de bal weg te werken.De Noord kwam goed weg toen de bijna ongrijpbare Christiaan Dabaghian was doorgebroken en zijn pegel rakelings langs de paal zag scheren.
In de 22e minuut kreeg de thuisploeg zijn zoveelste corner te nemen, waarbij de meegekomen Martijn Terlouw de juiste positie koos en beheerst inkopte. 1 – 0.

Meteen na deze treffer ging Frank de Regt er van door en bediende de meegekomen Gregory Paula, die binnen kopte , echter in buitenspel positie zodat dit feest voor de gasten niet doorging.Een lange bal op Dimitri Gomes Almeida werd weggehaald door Davy Kaptein.De mannen van Oscar Biesheuvel bleven jagen op de gelijkmaker en die kwam in de 28e minuut, toen uit een corner de vrijstaande meegekomen Frank Molendijk in kopte. 1 – 1.In deze fase van de wedstrijk probeerde Nieuwenhoorn met een behoorlijk offensief door te drukken, maar met hulp van Dejan de Feiter en Mitch Fransen was dit voorlopig uitstel van executie.Een schot van afstand van Frank de Regt werd onderweg van richting veranderd, echter een uitstekende redding van Marvin van Tienen hield de gasten van een voorsprong. Met nog zo”n 5 minuten in de eerste helft te gaan was Joe Nyero er op links van doorgegaan en jammer dat er niemand van de voorwaartsen in de buurt van het vijandelijke doel was om af te ronden.

Toen even later Dejan de Feiter onderuit werd gehaald wuifde scheidsrechter Franklin Berg het geschreeuw om een penalty weg zodat met een gelijke stand de rust zou ingaan.
Helaas liep het op slag van rust toch anders, omdat een voorzet van Lukas Hamann voor de voeten van Dimitri Gomes Almeida kwam en zijn schot door Marvin van Tienen nog wel half werd geraakt maar niet kon voorkomen dat de stand op 1 – 2 werd gebracht.
Uit een vrije trap van Mitch Fransen kwam de bal op de vuisten van Tom v.d. Leeden, wat vervolgens een uithaal van Djim Kammerman opleverde en nog een corner wat niets opleverde, zodat de gelijkmaker uitbleef.

Het tweede bedrijf begon met een fel aanvallend Heinenoord op jacht naar de gelijkmaker.
Een uitstekend genomen vrije trap van Jelle v.d. Starre werd door Dejan de Feiter goed ingekopt maar de Nieuwenhoornse sluitpost stand op de juiste plaats.
Na een uur spelen werd een aanslag op Mitch Fransen gepleegd door Dimitri Gomes Almeida, die er slechts met geel vanaf kwam.Met nog ruim een half uur te gaan, kwam Donny Navajas binnen de lijnen voor aanvoerder Martijn Terlouw.

De Noord gooide nog meer op de aanval en nadat een vrije trap van Mitch Fransen over ging , Joe Nyero een enorme kans miste en Ibrahim El Morabit zijn pegel zag gekeerd maakte Christiaan Dabaghian er na een mooie aanval 1 – 3 van.
Door hard werken kwam de ploeg van Joop Hiele in de 78e minuut nog terug op 2-3 door een doelpunt van Djim Kammerman. Helaas moest hij even later het veld verlaten, toen hij het been van Mike v.d. Ruit amper schampte, echter volgens scheidsrechter Franklin Berg er met gestrekt been in kwam en daar staat rood voor.

In de slotfase werd Jelle v.d. Starre nog vervangen door Garrick Naarden , ging een vrije trap van Davy Kaptein maar net naast en bepaalde Dimitri Gomes Alkmeida de eindstand op 2 –4.Ondanks de geweldige inzet en strijdlust en zonder iemand tekort te doen, was het toch weer fantastisch en petje af voor Ramon Salas.

We zitten nog steeds in de hoek waar de klappen vallen en dat is op de ranglijst te zien met een laatste plaats.Het is te hopen, dat voor a.s. zaterdag met de Streekderby tegen SHO in het vooruitzicht een aantal geblesseerden terug zal keren.Deze wedstrijd zal toch in Heinenoord worden gespeeld en de aanvang is om 17.00 uur.