Korbatjo weet net niet te stunten tegen koploper DES

Oud-Beijerland – Op zaterdag 23 oktober stond er na twee uitwedstrijden weer een thuiswedstrijd op het programma, dit keer kwam DES op bezoek. De Delftenaren zijn in poule 2G de favoriet voor het kampioenschap, zodoende een pittige tegenstander voor Korbatjo.

Korbatjo startte, in tegenstelling tot vorige week, weer met Abe Lorenz in de basis en Rikkert Huisman op de bank. Vooraf was een duidelijk plan gemaakt om de koploper te bestrijden, het tempo mocht zeker in de beginfase niet te hoog liggen om te voorkomen dat er snel tegen een grote achterstand aangekeken zou worden. Alex de Reus trok dit plan in aanvallend opzicht goed door, met twee rake afstandsschoten was de eerste voorsprong een feit: 2-0. DES leek nog niet helemaal wakker en gewend aan het natuurgras waardoor de thuisploeg kon uitlopen naar een 4-1 voorsprong. De Hypotheker/Detalis formatie had duidelijk grip op de wedstrijd, want ondanks het herpakken van de tegenstander en een 4-4 tussenstand scoorden Ruby Vermaas, Mischa Coppens en Carlo van Veen en was de marge van drie goals hersteld. Een aangeslagen DES deed er alles aan orde op zaken te stellen in het restant van de eerste helft, maar ondanks een aantal tegenvallers (er werden twee strafworpen gemist) was Korbatjo niet van slag te brengen en bleef met scherp schieten, resulterend in een 12-10 ruststand.

Trainer Marcel Versteeg kon tijdens de thee terugblikken op een prima eerste helft en een goed uitgevoerd strijdplan. Met dezelfde inzet en het ontregelen van het spel van de Delftenaren, was een resultaat halen zeker mogelijk. Dat de bezoekers uit waren op eerherstel werd direct duidelijk, vol energie werd de wedstrijd hervat met een ver afstandsschot van de enige heer aan Delftse kant die echt lastig af te stoppen was. Anne van Nes bracht de marge daarna snel weer naar twee met haar derde afstandsschot. Hierna stokte de Hypotheker/Detalis formatie en leek aanvallend de scherpte af te nemen. Na een serie van vier tegenstreffers wist de thuisploeg eindelijk weer wat terug te doen, via, wie anders dan, topscorer Alex de Reus: 14-15. In tegenstelling tot de eerste helft wilde het nu niet lukken de voorsprong over te nemen en uit te breiden en Korbatjo moest toezien hoe juist de achterstand opliep naar 14-18. De moegestreden geel-blauwen wisten de spanning niet terug te brengen en de eindstand werd bepaald bij 15-18. Met slechts drie doelpunten in de tweede helft is de analyse snel gemaakt en gezien de mogelijkheden is de nasmaak zuur, maar toch zal met opgeheven hoofd teruggekeken mogen worden op de goede prestatie tegen de koploper.

Aanstaande zaterdag staat de laatste veldwedstrijd van dit kalenderjaar op de planning. De Beijerlanders zullen afreizen naar Bodegraven waar Vriendenschaar, nummer 2 uit de poule, de tegenstander zal zijn.

Doelpuntenmakers Korbatjo: Alex de Reus 7x, Anne van Nes 3x, Carlo van Veen en Ruby Vermaas 2x, Mischa Coppens 1x.