Nieuwe roman Marja Visscher: Een huis vol familie

321

Klaaswaal – Bij uitgeverij Zomer & Keuning verscheen een nieuwe roman van de Klaaswaalse schrijfster Marja Visscher getiteld ‘Een huis vol familie’.  Voor het eerst doorbreekt de schrijfster de lijn van historische romans, dit keer van haar hand een moderne roman die zich fictief afspeelt in Klaaswaal en Mijnsheerenland anno nu. Maar volgens Visscher wel een roman met een onderwerp dat er toe doet.

Ik las een artikel in een van de bladen over testamenten en een interview met een dame die daar uit ervaring nogal wat consequenties aan verbond. Veel mensen hebben een testament vaak opgemaakt op wat oudere leeftijd. Wanneer je jong bent sta je daar vaak nog niet zo bij stil,’ zegt Visscher over haar nieuwe onderwerp. Maar wanneer er kinderen in het spel zijn wordt het al gauw een ander verhaal.

In de roman ‘Een huis vol familie’ zijn er twee zussen Saskia en Caty met ieder twee kleine kinderen van vier en twee jaar oud, die elkaar op een verjaardag beloven om voor elkaars kinderen te zorgen en op te voeden, mochten beide ouders iets overkomen. De zaken liggen nog niet vast of het onwaarschijnlijke gebeurt. Die avond krijgt het echtpaar uit Mijnsheerenland een dodelijk auto ongeluk wanneer ze terugkeren van een verjaardag, waarbij de kinderen gelukkig gespaard blijven. Nu hebben de zussen elkaar wel beloofd om voor elkaars kinderen te zorgen, maar wat vindt Robert de man van de in Klaaswaal wonende zus Saskia daarvan? Hij maakt zich grote zorgen of hij daar wel toe in staat is. Kan hij met zijn salaris ineens vierkinderen aan, en hoe zit dit op gevoelsgebied. Daarbij is hij ontsteld dat de zussen dat samen hebben besproken, maar dat hij daarvan niet in kennis is gesteld. Hij is boos en werkt tegen. Saskia is echter vastbesloten de kinderen van haar zus op te voeden, al kost het haar huwelijk. Maar als dat echt dreigt te gebeuren en de alleenstaande zorg Saskia boven het hoofd begint te groeien, beseft ze dat ze keuzes moet maken.

Het boek is vanaf 7 december te koop bij iedere boekhandel en kost € 17,50 van het boek is tevens een e-book gemaakt.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.