PCIHW in actie voor de Voedselbank Hoeksche Waard

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

Hoeksche Waard – Ook dit jaar heeft PCIHW ten behoeve van de mensen die in de Hoeksche Waard afhankelijk zijn van de Voedselbank (140 gezinnen!!!), weer de manden in de St Pauluskerk in Puttershoek en in de St Antonius van Paduakerk in Oud-Beijerland geplaatst om zoveel mogelijk houdbare artikelen in te zamelen. Ook mocht men geld in een enveloppe in de mand te stoppen. Daarvan konden we weer artikelen kopen. Tevens hebben we de bankrekening van de Parochiële Caritas Instelling werkgroep Hoeksche Waard (PCIHW) open gesteld voor giften per bank. Ook die gelden werden, in overleg met de medewerkers van de Voedselbank Hoeksche Waard, omgezet in artikelen waar men behoefte aan had.

Ondanks de Corona perikelen mochten we meer dan 500 artikelen in de manden vinden en stortte men in totaal maar liefst het recordbedrag van € 1590  op de PCIHW bankrekening. Inclusief de gelden die via de overkoepelende Parochiële Caritas Instelling van de R.K.-parochie ‘De Heilige Familie’ werkzaam op de eilanden Hoeksche Waard én Goeree-Overflakkee werden geschonken zijn , is het totale bedrag tot op vandaag (28 december 2021) uitgegroeid naar maar liefst € 2690. Hartverwarmende giften ten behoeve van hen die het al moeilijk genoeg hebben.

De Voedselbank HW heeft haar bijzondere dank uitgesproken voor deze schenkingen. Daarmee zijn de van haar afhankelijke hulpbehoevenden tijdens de afgelopen Kerstfeestdagen extra verwend. Zij dankten ook de vrijwilligers die zich ingezet hebben voor deze actie van de Rooms Katholieke kerken op beide eilanden.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.