Onrustige jaarwisseling in Hoeksche Waard, Ruim 28 duizend euro schade

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read
Foto ter illustratie

Hoeksche Waard – De jaarwisseling in de Hoeksche Waard verliep op diverse plekken erg onrustig. Er waren brandjes en ondanks het verbod is er veel vuurwerk afgestoken. Burgemeester Bram van Hemmen ging met de hulpdiensten mee om te kijken hoe het er aan toeging in onze gemeente. 

“We zijn al maanden met politie, brandweer, beveiligingsbedrijven en jongerenwerk in overleg om de jaarwisseling zo veilig mogelijk te laten verlopen”, aldus Bram van Hemmen. “Die onderlinge samenwerking verloopt heel goed. Dankzij uitmuntend politiewerk en die samenwerking is er gelukkig niets echt uit de hand gelopen Maar een aantal dorpen had wel heel lang forse overlast en helaas is er ook veel schade. Bijvoorbeeld op het Dr. Van der Bijlplein in ’s-Gravendeel. Daar is werkelijk bijna alles in de openbare ruimte vernield: het bushokje, borden en verlichting zijn gesloopt. En door van alles in de brand te steken, loopt de schade daar behoorlijk op. Ik maak me vooral zorgen over de toename van het zware illegale vuurwerk, die grote zware dreunen. Degenen die dat afsteken zijn toch echt verantwoordelijk voor een flink deel van de schade. Ook in andere dorpen in de Hoeksche Waard is er veel schade aangericht, en zelfs aan persoonlijke eigendommen van inwoners. Dat is in mijn ogen totaal onnodig. En laten we wel zijn, de openbare ruimte is van ons allemaal. Alle inwoners van de Hoeksche Waard zijn nu de dupe van de schade die is veroorzaakt door een kleine groep. Hopelijk kunnen we volgend jaar nog meer de nadruk leggen op vieren in plaats van vernielen. Een kleine moeite toch?”

De voorlopige schade die tijdens de jaarwisseling is aangebracht aan gemeentelijke eigendommen wordt geschat op € 28.200 (exclusief arbeidsuren). Dit is iets minder dan vorig jaar toen de schade €29.045 bedroeg. Opvallend veel ruiten van bushokjes zijn dit jaar gesneuveld. Dit jaar zijn er 19 stuks kapot, vorig jaar waren het er 2. Ondanks het feit dat alle prullenbakken afgesloten waren zijn er toch nog 36 vernield. Vorig jaar waren het er 77, dus het afsluiten heeft zeker geholpen.

 


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren