OBS de Wereld op Noord krijgt predikaat ‘Afvalvrije school’

0
116
OBS de Wereld op Noord krijgt predikaat ‘Afvalvrije school - Foto PR

Oud-Beijerland – Professor Lamoraal (Dennis Happé) zet zich al jaren in om samen met de afvalredders van onze basisscholen, oplossingen te vinden voor het overschot aan afval. IKC de Wereld op Centrum is al enige jaren een afvalvrije school. Nu was onze locatie in de Oosterse Gorzen aan de beurt.

De leerlingen konden tijdens workshops afval versnipperen, smelten en omvormen tot een bruikbaar product. Er kwamen speciale bakken om  afval te kunnen scheiden en er werden ideeën bedacht om zelf minder afval te produceren. Zo spraken we samen met de ouders af om geen pakjes drinken meer mee naar school te nemen. Als alternatief ontvingen alle leerlingen een bidon.  In- en om de school zijn afvalredders actief om met grijpstokken afval te verzamelen en deze vervolgens op een juiste manier weg te gooien. Door bewust om te gaan met afval hoopt onze school onze ecologische voetafdruk te verkleinen. Enigszins vertraagd door de lockdown, vond Professor Lamoraal het hoog tijd om ons het predikaat ‘afvalvrije school’ te overhandigen. En Dennis zou Professor Lamoraal niet zijn als dit kunstige predikaat niet was gemaakt van gerecycled plastic.

IKC de Wereld op Centrum en obs de Wereld op Noord zijn locaties van De Hoeksche School.  Meer weten? http://ikcdeWereld.nl


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.